Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA UPRAVA

Martina Dalić održala sastanak sa sindikatima: 'Radnici su najveće bogatstvo Podravke'

Martina Dalić potvrđena za novu predsjednicu Uprave Podravke
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
09.02.2021.
u 16:35

Nadzorni odbor Podravke je prošli tjedan, 3. veljače, jednoglasno izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, s mandatom do 23. veljače 2022. godine.

Nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sastala se s predstavnicima sva tri sindikata koji okupljaju veliki broj radnika Podravke, a razgovarali su o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, izvijestili su u utorak iz koprivničke kompanije. 

Na sastanku su, uz glavnu sindikalnu povjerenicu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) Kseniju Horvat, predsjednicu Nezavisnog sindikata Podravke Martinku Marđetko Vuković i  predsjednika Sindikata Podravke (SINPOD) Marijana Slukića, sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek.

Iz Podravke u priopćenju prenose da je Dalić naglasila kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

"Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije", istaknula je.

Podravka je, kako je kazala, već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača.

Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša, kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima, rekla je Dalić.

"Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, su ljudi, marljivi i predani Podravkaši koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti", poručila je Dalić nakon sastanka.

Iz Podravke u priopćenju prenose i kako su se svi prisutni složili da dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

Predstavnici sindikata ističu kako im je namjera bila da na tom prvom sastanku novu predsjednicu Uprave upoznaju s postojećim stanjem, kao i materijalnim pravima radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora grupe Podravka te predstave svoja očekivanja za njihovim poboljšanjem. 

U izjavi koja se prenosi u priopćenju predstavnici sindikata kažu i kako su svjesni da će novoj predsjednici Uprave trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom kojemu je na čelu, ali i kako ih veseli činjenica i njene riječi sa sastanka "da su radnici najveća vrijednost kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke".

Nadzorni odbor Podravke je prošli tjedan, 3. veljače, jednoglasno izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, s mandatom do 23. veljače 2022. godine.

Komentara 5

DU
Deleted user
19:17 09.02.2021.

radnici su najvece bogatstvo podravke je tipicna parola titologije...radnici podravke kao i svi radnici u hrvatskoj su najnize rangirani na drustvenoj ljestvici...a zarade takove place koje su po kupovnoj moci najnize u bozanstvenoj eu.....itd

DJ
DjD
17:45 09.02.2021.

Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije"- Tko išta razumije može samo podržati.

BF
bf22
21:45 12.02.2021.

znači Podravka,kao i INA ide strancima...zatim vjerojatno HEP,Šume,Autoceste....vjerodostojno ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije