Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loši rezultati

Marijan Klarić smijenjen s čelnog mjesta HŽ Putničkog prijevoza

Marijan Klarić
04.02.2011.
u 14:04

Uprava HŽ Holdinga nezadovoljna je poslovanjem Putničkog prijevoza, a uz Klarića se vežu i brojne afere

Marijan Klarić smijenjen je s mjesta predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza, odlučila je tako Skupština te tvrtke iz HŽ Holdinga, koju čine članovi Uprave Holdinga. Novi je predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Renato Humić, a u Upravu tog poduzeća imenovan je i Marijan Musa.

Razlozi Klarićeve smjene loši su poslovni rezultati Putničkog prijevoza, ali i povezanost s brojnim aferama i kaznenim prijavama.

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar, koji je na tu funkciju imenovan nedavno, kaže da u putničkom prijevozu još ima dosta prostora za poboljšanje poslovanja i da su za to potrebni novi ljudi koji će poboljšati prihode te tvrtke, ali i srezati troškove, na čemu dosadašnji predsjednik Uprave nije ništa učinio.

Cilj je da Putnički prijevoz koristi što manje sredstava iz državnog proračuna, kaže Rogožar. 

Klarić je jedan od najdugovječnijih čelnika u HŽ-u, povezuje ga se s aferama oročavanja 113 milijuna kuna umjesto da ih namjenski potroši, a bio je osumnjičen da stoji iza premlaćivanja tadašnjeg sindikalnog vođe u HŽ-u Ivana Tolića.

Kako doznajemo, jučer je podnesena još jedna kaznena prijava za malverzacije uz koju se veže Klarićevo ime, odnosno tvrtka koju je do danas vodio. U toj kaznenoj prijavi osumnjičeno je vodstvo tvrtke Održavanje vagona, koja je tvrtka kći Putničkog prijevoza, da je prodavala dijelove sa svojih zaliha iako je su ti dijelovi bili potrebni za održavanje vagona pa su time HŽ oštetili za devet milijuna kuna.      

No unatoč tome Klarić i dalje ostaje član Uprave HŽ Holdinga.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar mmelcic
mmelcic
15:59 04.02.2011.

Dvaput je dvaput! Koliko se sjećam Klarić je već jednom prije desetak godina smjenjivan sa mjesta šefa HŽ u vrijeme jedne prijašnje HDZ-ove garniture. To je pravi dokaz lopovske kvalitete kada nekog dva put hdzovci sami smjenjuju zbog lopovluka!

SA
santos008
16:21 04.02.2011.

Lakse je sviju smjeniti nego Kalmetu ,a on ce se Kosorici rezbiti o glavu ,a sve njezine nade su uprte u njega a ni svjesna nije da bi joj vise donio glasova ako ga smjene ,nego da ostavi .Isti slucaj je i sa gospodinom Sex-om.

AM
amato
18:19 05.02.2011.

Vidim da se u gradskoj upravi Zagreba uhljebljuju brojni tipovi u koje se sumnja i smjenjeni su ali nisu optuženi i nije protiv njih pokrenut postupak. Zašto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije