Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1. SRPNJA

Marc Puškarić preuzet će funkciju predsjednika uprave RTL-a Hrvatska

Marc Puškarić
15.04.2019.
u 15:29

RTL Hrvatska osnovana je 2004. godine i u ponedjeljak u Zagrebu slavi 15.obljetnicu

S 1. srpnjem ove godine funkciju predsjednika uprave RTL-a Hrvatska preuzet će Marc Puškarić koji će na tom mjestu naslijediti Henninga Tewesa, potvrdili su u ponedjeljak iz RTL Grupe.

Tewes se pridružuje Mediengruppe RTL Deutschland kao šef operativnog sektora programskih poslova. Na svojoj novoj funkciji Puškarić će odgovarati Andreasu Fischeru, predsjedniku nadzornog odbora RTL-a Hrvatska i višem podpredsjedniku globalnog upravljanja operacijama i sadržajem RTL Grupe.

"Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i osobni afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam sretan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastavit će s uspješnim poslovanjem tvrtke zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska. Želim Marcu toplu dobrodošlicu i sve najbolje – veselim se što ću u suradnji s njim dodatno učvrstiti tržišnu poziciju RTL-a Hrvatska", rekao je Andreas Fischer, dodajući i kako želi izraziti veliku zahvalnost Henningu Tewesu koji je uspješno vodio RTL Hrvatsku zadnjih pet godina.

"Za vrijeme njegova vođenja, tvrtka je postala profitabilna, proširila obitelji kanala te je u kreativnom uzletu svih aktivnosti. Pokretanjem RTL Play- a napravio je značajan iskorak za RTL Hrvatsku na tržištu usluga videa na zahtjev, mijenjajući digitalno tržište u Hrvatskoj", rekao je Fischer.

Marc Puškarić, rođen 1972., započeo je 2001. godine svoju profesionalnu karijeru u Bertelsmannu kao korporativni pravni savjetnik. Od 2007. do 2015. godine bio je viši potpredsjednik Bertelsmanna zadužen za korporativne pravne poslove gdje je bio odgovoran za savjetovanje pri akvizicijama i pripajanjima, kao i operativnim transakcijama u SAD-u, Latinskoj Americi, Europi i Aziji te razvoju korporativnih investicijskih planova u Indiji i Brazilu.

RTL Hrvatska osnovana je 2004. godine i u ponedjeljak u Zagrebu slavi 15.obljetnicu. Tvrtka je od jednog kanala izrasla u veliku obitelj kanala s tri besplatna (RTL, RTL2 I RTL Kockica), tri kablovska kanala (RTL Living, Crime i Passion), digitalnim aktivnostima poput platforme s uslugom videa na zahtjev RTL Play-om, muzičkim izdavaštvom i kanalom za Hrvate koji žive u dijaspori (RTL Croatia World).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije