Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras:

Maras: Više neće biti moguće da poduzetniku netko ne plati

gordan maras
Marija Lovrenc/VLM
20.01.2012.
u 15:10

Ministar je pozvao poduzetnike da iskoriste pretpristupne fondove EU koji samo ove godine poduzetnicima i obrtnicima kroz razne programe nude 10 milijuna eura

VIROVITICA – Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvorio je u petak u Virovitici 17. Viroexpo 2012., Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede na kojem sudjeluje 757 izlagača iz 21 zemlje, uz zemlju partnera Ukrajinu.

Gordan Maras tom je prilikom naglasio da je Vlada prepoznala značaj poduzetnika i obrtnika u gospodarskom oporavku zemlje te najavio promjene kojima će se posvetiti novo Ministarstvo poduzetništva i obrta.

– Ova je godina godina uvođenja reda na tržištu. Više neće biti moguće da poduzetnicima i obrtnicima netko ne plaća za njihove usluge i još se time hvali. Imamo glavni cilj, a to je unapređenje konkurentnosti naših proizvoda – kazao je ministar Gordan Maras.

Pozvao je poduzetnike da iskoriste pretpristupne fondove Europske unije koji samo ove godine poduzetnicima i obrtnicima kroz razne programe nude 10 milijuna eura te najavio velika očekivanja Vlade u roku od dvije godine.

– Vlada očekuje 2014. godinu kao rekordnu po broju stranih investicija u Hrvatskoj, za kada očekujemo investicije vrijedne četiri milijarde eura, što je četverostruko više od iznosa stranih investicija u prošloj godini – rekao je Gordan Maras.

Predstavnici gospodarske i obrtničke komore istaknuli su da je zajednički cilj Vlade i komora potaknuti gospodarstvenike na nova zapošljavanja, prelazak svih onih koji djeluju u „sivoj“ ili „crnoj“ zoni u zonu legalnosti, osigurati poticaje svima koji otvaraju nova radna mjesta te poticati poduzeća da budu primjer poštovanja roka plaćanja.

Ključne riječi

Komentara 77

Avatar MK
MK
16:53 20.01.2012.

i_tata_bi_sine: ...samo se ti pjeni stari. ...ni YUkuriku ti nece pomoci.

IT
i_tata_bi_sine
16:53 20.01.2012.

MK Pjenim se?Svašta.

Avatar Tony ★
Tony ★
16:26 20.01.2012.

Poduzetnicima ne?! Radnicima i ostalim gradanima, kada??? Pitam se kada ce se konacno radnicima i gradanima poceti isplacivati plusvalue??? hasta siempre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije