Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
megaprojekt

Malezijci i Mikulić ulažu 320 mil. eura

Marinko Mikulić (1)
Dragutin Šantoši/Pixsell
01.09.2012.
u 15:14

Vlasnik PAN Papirne industrije Marinko Mikulić kaže da mu se ostvario san o gradnji visokokvalitetne tvornice

Nakon što je recesija poljuljala i prekinula već dogovoreno investiranje otprilike 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala u gospodarski megaprojekt hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika PAN papirne industrije, u Slatini je u četvrtak gostovala delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom.

Na susretu Mikulića i malezijske delegacije s Ivanom Roštašom, gradonačelnikom Slatine, potvrđena je namjera Pan papirne industrije iz Zagreba i China international investment stock company koji su ugovorom o suradnji izrazili namjeru da u Slatini, najkasnije za godinu dana, počnu realizirati projekt u kojem je gradnja tvornica, proizvodnja celuloze od biljke mischantus, koju treba zasaditi na otprilike deset tisuća hektara te proizvodnja toplinske i električne energije iz termalnih izvora.

Preseljenje iz Zagreba

Mikulić je potvrdio da su investitori iz Malezije zadovoljni što su vidjeli u Slatini te da Pan u ovom projektu, s trideset posto udjela, postaje manjinski vlasnik.

– Tom suradnjom počinje se ispunjavati moj san da gradim jednu visoko kvalitetnu europsku tvornicu u Hrvatskoj – izjavio je Mikulić.

Otkako je lani Trnovaču kupila Mikulićeva “Pan Trgovina” intenzivnije se krenulo u istraživanje termalnih izvora, izradu projekata i pronalaženje investitora koji bi financirao preseljenje Mikulićeve tvornice papira iz Zagreba u Slatinu, kao i investicije proizvodnje celuloznog papira i toliko potrebne električne energije.

Prema planu sve tri investicije trebaju se realizirati u Trnovači gdje se planira otvoriti čak petsto radnih mjesta.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš potvrdio je jučer novinarima kako se radilo o tehnološki zahtjevnoj investiciji za koju je u tijeku izrada Studije utjecaja na okoliš.

Puna potpora grada

– Dosad je učinjeno puno napora da se ambiciozni projekt realizira, a u svemu tome grad daje punu potporu gospodinu Mikuliću i investitorima. S obzirom na teškoće najbolje bi bilo da javnost o svemu obavijestimo kada počne realizacija projekta – izjavio je slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš.

Komentara 12

AN
AnđeoČuvar
15:55 01.09.2012.

Ekskluzivno, pokrenuta nova stranica, preko koje mozete zaradivati preko poznatih referala, za vise posjetite. http://goo.gl/AHQBq

OB
-obrisani-
15:58 01.09.2012.

hvale vrijedno, ali ne vjerujem dok ne vidim.

OB
-obrisani-
15:50 01.09.2012.

super..tako i treba . sto vise i bolje ulagati u tvornice i stvoriti veca radna mijesta siguran sam da to moze, ali sam jako zadovoljan sto hrvatska ulazi u eu..znate sto to znaci ?? imacete mogucnost plasmana u bilo komom aspektu sirom europe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije