Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liburnia Hoteli

LRH formalno u gubitku, likvidnost dobra, porasla i noćenja

'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okupljan
'Filip Brala/PIXSELL'
25.02.2011.
u 14:19

Kako objašnjavaju u LRH, gubitak je posljedica odluke da se pored striktne primjene međunarodnih računovodstvenih standarda prihvate i provedu revizorske preporuke koje su nalagale detaljno "čišćenje bilance"

Prema nerevidiranim financijskim podacima, Liburnia Rivijera Hoteli imali su prošle godine gubitak od 46,2 milijuna kuna, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

No, kako objašnjavaju u toj kompaniji, gubitak je posljedica odluke da se pored striktne primjene međunarodnih računovodstvenih standarda prihvate i provedu revizorske preporuke koje su nalagale detaljno "čišćenje bilance" - za pojedine stavke i 20 godina unatrag. Zato je trebalo uvećati rezervacije po raznim osnovama, iskazati realne stope amortizacije, a vrijednost imovine uskladiti s realnim stanjem.

U kompaniji kažu kako stoga nije riječ o financijskom gubitku te da likvidnost društva nije ugrožena. LRH je u prošloj godini ostvario 638.129 noćenja, a 88,6 posto odnosi se na strane goste.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:43 25.02.2011.

Za ovog Ostoju su svi hrvatski lopovi anđeli....to je uz Todorića i Tedeschija najveći šljam!Ne pijem i ne pušim ali kad bi{daj bože}pročitao da ga je netko počešljao palicom po glavi mislim da bi od veselja zapalio cigaru i popioo jadan dobar konjak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije