Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javni poziv

Lorencin o Kuparima: Nadam se ćemo kroz dvije, tri godine vidjeti konačan rezultat ove priče

kupari
Foto: Vlada RH
1/2
09.04.2015.
u 12:58

Turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Općini Župa dubrovačka.

Javni poziv pretpostavlja realizaciju projekta osnivanjem prava građenja i prava služnosti na zemljištu u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela Grand i dodjelom koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, sve na rok od 99 godina, uz uvjet izgradnje novih smještajnih i pratećih turističko ugostiteljskih građevina kategoriziranih s 4 i 5 zvjezdica.

Turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na oko 100 milijuna eura.

 - Raspisivanje ovog natječaja dugo smo čekali jer smo željeli uskladiti rok davanje u koncesiju hotela i pomorskog dobra, što je izuzetno važno za kompletiranje cijelog projekta. Hrvatski sabor dao je tu suglasnost, odluka je donesena i sada kreće zadnja faza realizacije ovog velikog i značajnog projekta! Vjerujem da će odabrani investitora vratiti zasluženi sjaj ovoj prekrasnoj lokaciji te da će se realizacijom projekta Kupari I dodatno osnažiti turistička konkurentnost Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske te da ćemo kroz dvije do tri godine, u obliku visokokvalitetnog turističkog odredišta, vidjeti konačan rezultat ove priče, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

>> Njemački TUI javit će se na natječaj za Kupare, a zainteresiran je i za Brijune

Komentara 1

BL
Blomberg
16:50 10.04.2015.

Gospodine Lorencin borite se rukama i nogama protiv eksploatacije nafte i plina iz naseg jadrana, inace kako cete objasniti djeci ako ga profit gajeri uniste ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije