Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Lidl otvorio stotu trgovinu u Hrvatskoj!

Lidl
Foto: Promo
1/8
25.11.2019.
u 11:44

Nakon 13 godina u Hrvatskoj, trgovački lanac Lidl Hrvatska otvorio je svoju stotu trgovinu, i to u zagrebačkoj četvrti Špansko. Osim što je jubilarna stota u Hrvatskoj, trgovina u Španskom je 14. po redu u Zagrebu. Otvorenje stote trgovine samo je jedan od uspjeha koje je Lidl ostvario u Hrvatskoj, a do kraja godine planira otvorenje još 2 trgovine – jedne nove u Splitu i jedne preuređene u Poreču.

Čast simboličnog rezanja vrpce na otvorenju stote trgovine pripala je voditelju trgovine Tomislavu Karauli, i to uz pomoć hrvatskih rukometnih reprezentativaca Zlatka Horvata, Marina Šipića i Davida Mandića. Program otvorenja moderirala je poznata voditeljica i pjevačica Sanja Doležal, a posjetitelje su uveselili preslatki mališani iz Kulturno-umjetničkog društva Croatia. Lidl je i ovo otvorenje tradicionalno popratio donacijom i time još jednom dokazao da itekako brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donacija od 100.000 kuna u proizvodima uručena je udruzi Mali zmaj koja pomaže nezbrinutoj djeci i siromašnim obiteljima. Za kupce stote trgovine u Španskom, Lidl je pripremio cjelodnevni zabavni program u blagdanskom kutku – uz DJ-a, kolo sreće te besplatne krafne, kavu, čaj i kuhano vino. U sklopu partnerstva Lidla i Hrvatskog rukometnog saveza, rukometni reprezentativci koji su prisustvovali otvorenju najsretnijim su kupcima dijelili potpisane rukometne lopte.

Foto: Arena Hospitality Group

Još od otvaranja prvih trgovina 2006. godine u Hrvatskoj, uvijek smo se trudili našim kupcima osigurati kupnju najkvalitetnijih proizvoda po najboljim cijenama. Danas kada diljem Hrvatske imamo 100 trgovina, naša filozofija, koju prepoznaju i naši kupci, i dalje je jednostavnost i učinkovitost. Sretni smo jer kupcima iz godine u godinu, osluškujući njihove potrebe, pružamo sve ugodniju kupnju i još zanimljiviji asortiman. Naš današnji uspjeh ne bi bio moguć bez povjerenja naših kupaca, koje nam poklanjaju već 13 godina. Hvala im od srca!“ – izjavila je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković.

Lidl u Hrvatskoj

Osim otvaranja stote trgovine, Lidl je tijekom proteklih 13 godina ostvario niz uspjeha i primio brojna priznanja. Prije samo nekoliko tjedana primjerice, objavio je svoj prvi Izvještaj o održivosti, za godine 2017. i 2018., što ga čini prvim maloprodajnim lancem u zemlji koji je objavio ovakav izvještaj prema metodologiji GRI Standardi. Riječ je o pregledu utjecaja koje Lidl ima na gospodarstvo, društvo i okoliš te sveobuhvatnoj strategiji održivog razvoja naziva „Na putu prema sutra“.

Također, benefiti za zaposlenike u Lidlu su normalna stvar. Prije svega, ovaj trgovački lanac ,od početka svoga poslovanja u Hrvatskoj, neprestano povećava plaće svojim zaposlenicima. Zadnje povećanje plaća bilo je još ove godine u ožujku, a osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenika, koja su na svim razinama iznad tržišnog prosjeka, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su novčana nagrada, božićnica, uskrsnica, darovi za djecu povodom blagdana (Božić i Sv.Nikola) te povodom rođenja djeteta i prvog dana škole, sistematski pregledi te brojne druge pogodnosti.

Foto: Arena Hospitality Group

Lidl posebnu pažnju pridaje i razvoju svojih zaposlenika na svim razinama. Osim kontinuiranog ulaganja u edukacije, treninge, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, Lidl svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere. S obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj. Kroz ovakvu praksu upravljanja ljudskim resursima, Lidl uistinu podiže standarde u svojoj industriji.

O trgovini u Španskom

Novi koncept gradnje i dizajna, prema kojem je sagrađena i stota Lidlova trgovina, podrazumijeva veći prodajni prostor, prostranija parkirna mjesta (njih 125), više prirodnog svjetla, veću energetsku učinkovitost te atraktivan izgled. U novoj trgovini, baš kao i u ostalih 99 diljem Hrvatske, Lidl će svojim kupcima nuditi asortiman kvalitetnih i svježih proizvoda najboljeg omjera cijene i kvalitete. Radno vrijeme nove trgovine na Ljubljanskoj aveniji 2 u Španskom je od ponedjeljka do subote od 7 do 21 sati te nedjeljom od 8 do 21 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije