Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijani šire biznis

Lamborghini otvara tvornicu električnih vozila u Crnoj Gori

lamborghini
Reuters
09.03.2010.
u 07:34

Predsjednik talijanske automobilske kompanije Tonino Lamborghini najavio je kako bi se za početak u Crnoj Gori moglo proizvesti oko 1000 automobila godišnje.

U kojoj crnogorskoj općini će biti podignuta tvornica električnih vozila, u ovome je trenutku rano licitirati, no izvjesno je da je talijanska Tonino Lamborghini grupa zainteresirana da s crnogorskom vladom i trećim strateškim partnerom uđe u taj posao, najavio je u intervjuu za crnogorsku Pobjedu predsjednik kompanije Tonino Lamborghini za dvodnevnog boravka u toj državi.

Lamborghini kaže kako je tvornicu moguće otvoriti u relativno kratkom roku. No crnogorska vlada, od koje očekuju jedino strateško, a ne financijsko partnerstvo, trebala bi dati impuls takvoj proizvodnji tako što bi električna vozila upotrebljavala u policiji, aerodromskim, željezničkim, poštanskim, turističkim i drugim vrstama servisa.

Lamborghini tvrdi kako u ovome trenutku ne može reći koliko bi se godišnje u Europi moglo prodati električnih automobila, ali bi se za početak moglo razmišljati o tisuću takvih vozila godišnje, čiji bi izvoz bio dodatna velika šansa za ekonomski razvoj, ali i sklapanje investicijskih partnerstava i proširenje suradnje. Primjena i proizvodnja inovativnih tehnologija za malu zemlju kao što je Crna Gora, koja tek izlazi na svjetsku scenu, k tome bi, tvrdi, podigli njezin imidž i unaprijedili pozitivnu sliku u međunarodnim krugovima.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:22 09.03.2010.

Ode jo jedan posao hrvatima ispred nosa. A za te polove su planirali ono HRVATSKO cetverokotacno strujopkretno drndalo koje ujedno cisti i mine, ali ode posa onom Lamborghiniju .... bas nas mrze ti Crnogorci! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije