Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KORONI

Krumpir s hrvatskih polja ove godine i u Chio Chipsu

krumpir
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
24.07.2020.
u 06:34

Krumpir s hrvatskih polja od svibnja ove godine glavni je sastojak i internacionalnog brenda – Chio Chipsa, čime je Intersnack dodatno ojačao poziciju u RH i regiji.

Intersnack Adria i u ovoj će turbulentnoj godini zbog pandemije koronavirusa podržati domaće proizvođače krumpira. Trenutačno je u tijeku otkup ranijih sorti industrijskog krumpira, a ukupno će se ove godine od lokalnih proizvođača s područja Hercegovca, Donjeg Miholjca, Međimurja i Slavonije otkupiti čak 19 tisuća tona krumpira za proizvodnju čipsa, priopćili su iz te kompanije.

Kao tržišni lider u kategoriji slanih grickalica na našem tržištu, Intersnack je ujedno najveći otkupljivač industrijskog krumpira u RH zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s 30- ak lokalnih kooperanata te sustavnoj modernizaciji proizvodnog pogona i skladišnih kapaciteta tvornice u Hercegovcu, u što je investirano 3 mil. eura u posljednjih nekoliko godina.

– Ovogodišnji planirani otkup čak je 31% veći u odnosu na 2019. Lokalni uzgajivači naši su dugogodišnji partneri, a rast količina otkupa i uspješna suradnja rezultat su stručnosti kooperanata u uzgoju vrhunskih sorti krumpira, u čemu im pružamo sustavnu podršku i ulaganjem u njihovo znanje, razmjenu iskustava, stručnost i kapacitete – kaže Josip Cvetko, direktor tvornice u Hercegovcu gdje se niz godina od 100% domaćeg krumpira proizvodi i prvi hrvatski čips, Čipi Čips, koji ima tradiciju od 1977. i ujedno je najpoznatiji brend u portfeljukompanije.

Krumpir s hrvatskih polja od svibnja ove godine glavni je sastojak i internacionalnog brenda – Chio Chipsa, čime je Intersnack dodatno ojačao poziciju u RH i regiji. Upravo su i u procesu građenja novog skladišta gotove robe kako bi sve bilo na jednom mjestu, pa će Hercegovac postati glavno proizvodno središte za regiju. Najveći kooperant Intersnacka je Agro Puškarić, najbolji OPG u Večernjakovom izboru Zlata vrijedan 2018.

– Zahvaljujući dogovorenom otkupu i isplatama u rokovima već sad se možemo pravodobno i kvalitetno početi pripremati za iduću sezonu – izjavio je vlasnik OPG-a Marijo Puškarić

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:55 24.07.2020.

Otkup će ćak 19 000 t krumpira. Prosječni prinos na 1 ha pri intenzivnoj proizvodnji je približno 10t. Znači površina 1900 ha ili površina 19 km duga i 1 km široka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije