Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Kreću novi letovi iz Zagreba za Sofiju i Podgoricu

Croatia airlines
Foto: Igor Soban/PIXSELL
12.02.2020.
u 19:48

Redoviti letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan

Croatia Airlines u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, koji počinje 29. ožujka, uvodi nove međunarodne linije iz Zagreba u Sofiju i Podgoricu. Redoviti letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

U CA navode da su od jučer povratne zrakoplovne karte za letove između hrvatske prijestolnice i glavnog grada Bugarske dostupne po promotivnim cijenama već od 139 eura. Od 3. svibnja uvode se i redoviti letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400, a putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata već od 119 eura.

U odnosu na lanjsku turističku sezonu, u kojoj je kompanija raspolagala s flotom od 14 zrakoplova (12 vlastitih i dva unajmljena zrakoplova CRJ 1000,) CA u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više. Na temelju dugoročnog najma u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška u slučaju neplaniranih poremećaja u prometu.

Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada planiran je i kratkoročni najam jednog zrakoplova CRJ 1000 od španjolskog avioprijevoznika Air Nostruma. Tako će kompanija ove godine raspolagati flotom od 15 zrakoplova (dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000). U CA kažu da će njihovi zrakoplovi tijekom ovogodišnje turističke sezone izravno letjeti u redovitom prometu u 40 odredišta u 26 država. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije