Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Kreativci znaju kako krenuti u smjeru uspješne ekonomije

vedrana likan
Tomislav Miletić/Pixsell
18.04.2013.
u 09:00

U Puli će se okupiti kreativci koji će dva dana raspravljati o tome koliko na uspjeh poslovanja utječe kreativna industrija.

Dani kreativnosti i inovativnosti na jednom će mjestu okupiti ljude iz poslovnog sektora, medije, politiku i javni sektor kako bi se smislilo najkvalitetniji način za ostvarenje održivog razvoja. Cijelu su ideju pokrenuli u udruzi MRAK, kojom predsjeda Ivana Nikolić Popović, kreativka u slobodno vrijeme i direktorica agencije Indigo komunikacije. Pokrenula je projekt, kaže, jer su željeli približiti \"neozbiljne\" kreativce vrlo ozbiljnim poslovnim ljudima. Tako je pokušala oslikati kako se u Hrvatskoj doživljava kreativna industrija, koja još nije zauzela mjesto koje ima u razvijenim ekonomijama.

– Kreativce se doživljava kao dodatni trošak, a ne kao sastavni dio proizvodnog procesa – kaže Ivana koja se nada da će konferencija koja se organizira pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića nametnuti kreativnu industriju kao neizostavan dio svakog proizvoda i sektora.

Konferencija će ove godine okupiti iskusne poslovnjake, među kojima i direktoricu Colliers Internationala u Hrvatskoj Vedranu Likan.

– Teška situacija od nas iziskuje da izađemo iz okvira poznatog i razmišljamo kreativno kako bismo preokrenuli negativan trend i kreirali novu energiju i dodanu vrijednost – zaključuje Vedrana Likan.

>>Žene pokrenule većinu korisnih javnih projekata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije