Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALA U POTRESU

Kraš zatvara Bonbonniera trgovinu na Trgu bana Jelačića: 'Opraštamo se od djelića povijesti'

Matija Habljak/PIXSELL
28.12.2020.
u 15:46

Potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku uzrokovao je oštećenja na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj je smještena Kraševa Bonbonnière trgovina, zbog čega će već danas biti zatvorena

Iz Kraša su u ponedjeljak izvijestili da je potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku nanio štetu na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj se nalazi Bonbonniere trgovina, pa će ona biti zatvorena.

Potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku uzrokovao je oštećenja na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj je smještena Kraševa Bonbonnière trgovina, zbog čega će već danas biti zatvorena, objavili su iz Kraša napominjući da se uskoro planira otvaranje trgovine na novoj lokaciji.

>> VIDEO Gradonačelnik Petrinje o potresu

"Žao nam je što zatvaramo trgovinu uz koju su tijekom proteklih 60 godina odrasle generacije Zagrepčanki i Zagrepčana, u koju su prolaznici rado svraćali kako bi se zasladili tijekom dana, a turisti pronalazili neodoljive uspomene i s njima nosili kući dašak hrvatske tradicije", kazao je direktor Službe maloprodaje, ugostiteljstva i organizacije događanja u Krašu Josip Šiljeg.

"Danas se na neki način opraštamo od djelića povijesti, no to je neizbježno jer nam je sigurnost zaposlenika i kupaca apsolutni prioritet“, poručio je.

Naglasio je i da će Kraševi zaposlenici koji su dosad radili u Kraševoj Bonbonniere trgovini na Trgu bana Jelačića biti preraspoređeni u trgovine na drugim lokacijama.

Petrinju je jutros u 6,28 sati pogodio potres jačine 5.0 prema Richteru. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su nakon toga još dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje, a magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru.

Jedan je bio u u 7 sati i 49 minuta, a potom i drugi u 7 sati i 51 minutu, s intenzitetom u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice. Ti potresi ojsetili su se na području cijele središnje Hrvatske. 

>> FOTO Šteta od potresa na petrinjskom području

1/12

Komentara 24

HE
Hejterkojimrzisve
17:11 28.12.2020.

Netocno je da se ta trgovina zatvara zbog potresa, vec zato sto im je ta lokacija preskupa pa traze nest jeftinije.

SM
siki_miki
17:24 28.12.2020.

Steta, tko zna kakvo beskorisno s*anje ce se tamo otvoriti.

Avatar Pezo
Pezo
17:34 28.12.2020.

Tamo budu otvorili klub pedera pa bude nekim iz vlade bliže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije