Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akvizicije

Kraš kupnjom Karoline osigurava bolji plasman u regiji i u svijetu

Tvornica Kraš
Željko Hladika/Pixsell
08.02.2011.
u 12:21

Karolina je dobro uređena tvrtka koju će biti lako integrirati u Kraševu strukturu jer dijelimo istu poslovnu logiku i poslovne vrijednosti, rekao je Nadan Vidošević.

Kraš je i službeno postao vlasnik osječke Karoline. Potpisan je, naime, kupoprodajni ugovor kojim Kraš postaje vlasnik 99,57 posto udjela u temeljnom kapitalu Karoline. Vrijednost investicije je oko 7,3 milijuna eura, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i integracije te tvornice keksa, vafla i slanih grickalica u Kraš.

- Tajna opstanka Kraša je u tome što je i u najtežim vremenima krize razmišljao o sutra. Tako smo i danas, kupnjom Karoline u Osijeku, osigurali kvalitetniju proizvodnju i plasman naših proizvoda na domaće i regionalno tržište, ali i diljem svijeta. Kraševi proizvodi prodaju se na svim kontinentima, a istaknuo bih kako se preko 3000 tona naših napolitanki proda samo u Saudijskoj Arabiji. Karolina je dobro uređena tvrtka koju će biti lako integrirati u Kraševu strukturu jer dijelimo istu poslovnu logiku i poslovne vrijednosti - rekao je na potpisivanju ugovora Nadan Vidošević, predsjednik uprave Kraša.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša naglasila je da je posljednja Kraševa akvizicija bila tvornica Mira u Prijedoru koja je pod vodstvom Kraša povećala proizvodnju za gotovo 600%, a s povećanjem proizvodnje povećavale su se i plaće radnika. 

- U Osijeku su sva radna mjesta sigurna, visina plaće regulirana je kolektivnim ugovorima kakve imaju i Kraš i Karolina. O pravima radnika vodi se izuzetno velika briga. Kraš nije tvrtka jednoga čovjeka, već brojnih malih dioničara i postojane poslovne strategije. Svi koji budu željeli raditi i spremni su dijeliti naše vrijednosti uvijek će imati svoje mjesto u Karolini - kazala je M. Vidaković.

Preuzimanje Karoline dio je Kraševe inicijative za konsolidacijom hrvatskoga konditorskog tržišta pokrenute prije nekoliko godina. Karolina u svom proizvodnom portfelju posjeduje kvalitete brandove kao što su Jadro i Moto pa se ovom akvizicijom namjerava nastaviti razvoj kompanije u cjelini, i ulaganjem u tehničko-tehnološkom smislu i jačanjem udjela Karolininih proizvoda na domaćem i izvoznim tržištima.

Kraš planira raspodijeliti proizvodnju keksa u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, čime će omogućiti kvalitetniju segmentaciju asortimana i prilagodbu zahtjevima pojedinih tržišta. K tome, uključivanje Karoline u Kraš grupu, značajno je događanje u godini u kojoj Kraš obilježava 100. obljetnicu postojanja tijekom kojeg je postao lider konditorske proizvodnje na tržištu Jugoistočne Europe.

Iz Lorenz Snack-Worlda tvrde da će u budućnosti zadržati fokus na slanim grickalicama, tako da se u okviru svog strateškog usmjerenja odvajaju od slatkiša. Lorenz Snack World nastavlja pak samostalno upravljati segmentom slanih grickalica s robnom markom Bobi te drugim robnim markama Lorenza, kao i daljnji razvoj proizvodnoga slanog programa, koji će se iduće dvije godine, dogovoreno je, i dalje proizvoditi u Karolini.

Komentara 8

UK
Ugo Kajvez
16:56 08.02.2011.

Bravo Kraš!, ... da otkupite i te austrijance pa i milku !!?? ..... eh, to bi bilo vrijedno spomena !! ...........

OB
-obrisani-
17:46 08.02.2011.

Kradana za menadzera godine. Dajte mu jos veci stan i isto onoliki ranch koliki i papak Bush ima.

EU
EUfan
14:09 08.02.2011.

Nadanu 10 %.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije