Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENT

Kosor: Sindikati ciljevima svog štrajka podržavaju reformu Vlade

Kosor
Pixsell
27.04.2010.
u 11:49

Primarni cilj posjeta bio je upoznavanje s tijekom dva velika projekta koje ENT radi za Vladu - informatizacija primarne zdravstvene zaštite i informatizacija katastra, odnosno zemljišnih knjiga.

Sindikati su kao razlog svojega najavljenog prosvjeda istaknuli borbu protiv korupcije i kriminala i u tom pogledu imaju moju punu podršku. Time zapravo daju potporu Vladinim reformama i predlažem da idemo zajedno još snažnije naprijed - rekla je premijerka Jadranka Kosor za današnjeg posjeta kompaniji Ericsson Nikola Tesla.

Kosor je u pratnji ministra zdravstva Darka Milinovića, ministra gospodarstva Đure Popijača i ministra pravosuđa Ivana Šimonovića obišla kompaniju i istaknula da bi vrlo rado uspješnost ENT-a preslikala na rad Vlade i cijele državne uprave.

- Riječ je o kompaniji koja je u prošloj kriznoj godini pokazala kako ne samo da je opstala na tržištu, već je vrlo uspješno poslovala. Uz to zaposlili su i 98 novih ljudi većinom visokoobrazovanih, i to je za svaku pohvalu - rekla je Kosor dodavši da je primarni cilj posjeta bio upoznavanje s tijekom dva velika projekta koje ENT radi za Vladu - informatizacija primarne zdravstvene zaštite i informatizacija katastra, odnosno zemljišnih knjiga.

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević naglasila je da je premijerkin posjet već dugo planiran te kako je sada, kad se krenulo u ozbiljno pokretanje gospodarstva, pravi trenutak za takav posjet.

- Ericsson Nikola Tesla je lider ne samo u Hrvatskoj već i šire u implementaciji komunikacijsko-informatičke tehnologije, imamo veliki intelektualni kapital i snažan istraživačko-razvojni segment i mislim da možemo mnogo toga ponuditi u jačanju hrvatskog gospodarstva - zaključila je Kovačević. 

Komentara 30

SM
stari_mudrac
13:12 27.04.2010.

kokoš

14
14words
13:46 27.04.2010.

Upravo zato da bi drđžava postala efikasna poitrebno je provesti reformu tj rez javne uprave što je dio ovih mjera naravno iz programe prekvalifikacije i zbrinjavanja radnika a premijerka je itekako legitimna budući da se na parlamentarnim osobama glasa za stranku a ne za pojedinca,večinu je dobio hdz a ne sanader.

OB
-obrisani-
12:47 27.04.2010.

Sad je nadmašila i onu iz Siska što je provalila u Saboru da je narod podržao i pozdravio harač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije