Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor - HUP

Kosor: Ja ne moram čak ni jesti, već mogu samo piti vodu

kosor
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/3
Autori: Luka Capar, Anita Malenica, Nikola Sever Šeni
15.06.2010.
u 13:35

Novim zakonskim rješenjem oko poreza na dohodak milijun i pol građana imat će više prihode.

Premijerka Kosor i danas je na radnom ručku s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu pozvala sindikate na nastavak razgovora i pregovora. – Amandmani na Zakon o radu pripremljeni su na temelju zahtjeva sindikata i nadam se da će oni u konačnici biti zadovoljni – rekla je premijerka. Pred članovima HUP-a istaknula je da se program oporavka mora provesti u cijelosti te kako neće biti odustajanja ni od jedne mjere gospodarskoga oporavka.

Nema veze sa ZOR-om
Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak u svom je govoru podržao Vladine napore u provođenju gospodarskih mjera i dodao kako sindikalni referendum nema veze s radnim pravima. Na kritike što se sastaje s poslodavcima, i što će “u klimatiziranu prostoru s njima jesti i piti”, premijerka je uzvratila: – Ne moram ništa jesti, mogu samo piti, vodu dakako, a idući se put možemo naći i na livadi, ali moja je dužnost da se sastajem i razgovaram sa svim socijalnim partnerima.

Odgovarajući na pitanja je li moguć dogovor i konsenzus s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem o ključnim gospodarskim pitanjima, premijerka Kosor rekla je kako od početka mandata poziva sve na dogovor, no “strah od gubitka popularnosti sprečava SDP da podrži reforme Vlade čak i kada se slažu s njima.”

Sindikati su izigrani
– Sindikalna se aktivnost na žalost žestoko ispolitizirala. Sindikati su nasjeli na političku igru. Očito je počela predizborna kampanja, a potpisom na listu za referendum predsjednika SDP-a Zorana Milanovića cijela sindikalna borba dobiva politički predznak. To nije dobro i to je smišljeno, a najstrašnije je to što je javnost dezinformirana o svrsi potpisa za referendum – ustvrdio je na konferenciji za tisak Andrija Hebrang, potpredsjednik HDZ-a.

Nedopustivo je ono što je jedan sindikalni vođa poručio predsjedniku Sabora da se ne usudi na dnevni red staviti Zakon o radu dok referendum na ulici nije izglasovan. To je opasan presedan – poručio je Hebrang.
>>Hebrang prozvao sindikate za napad na zakonodavnu vlast RH

Sindikati se nisu ni danas odazvali pozivu ministra Popijača na sastanak.

Komentara 128

udari šefa
08:28 16.06.2010.

šukeru ni vode... nek malo omršavi...

Avatar condor
condor
07:07 16.06.2010.

Poruka Vladi RH, obezvrijedite sve prikupljene potpise za referendum, dobivenih od osoba, koje su izmanipulirane i za koje je taj referendum pravno neutemeljen, a to su studenti, seljaci, umirovljenici, oni sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i dr. Nakon provjere i selekcije svih potpisnika, utvrdite dali su bunđije još uvijek za tjeranje svoje pravde ili za dogovor s onima, koji su u nemogučnosti ispuniti njihove zahtjeve. Ogorčeni građanin svoje obespravljene države

DR
Dreamworks
08:25 16.06.2010.

Jaca pa daj onda molimo te prestani jesti i pij samo vodu.I ti i tvoji ministri. Siguran sam da bude nam za par mjeseci puno bolje. Kad vas više ne bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije