Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET ZNANJU U FOKUSU

Korporacije stagniraju bez novih kreativnih rješenja

Kreativnost
Foto: Pixabay
23.11.2016.
u 10:55

U četvrtak se u HUB-u 385 u Petračićevoj održava Podravkina konferencija o primjeni inovativnosti i e-učenja u poslovanju

Kreativnost i inovativnost danas dolaze s raznih strana, od glazbe koja nas uči kako uravnotežiti elemente do Disneyeva kreativnog procesa koji olakšava pronalazak poslovnih rješenja bez kojih korporacije stagniraju. Rik Spann, profesor poslovnog fakulteta Nyenrode, radi na povezanosti glazbe i inovacija.

– Svjetovi glazbe i inovacija upoznaju jedni druge na svim razinama. Inovacija se danas temelji na načelima poput kibernetike, složenosti, samoupravljanja – objašnjava Spann, koji će govoriti i na Podravkinoj konferenciji Znanje u fokusu u četvrtak u Zagrebu. 

Kako tvrdi, djela Bacha i Mozarta pokazuju korporacijama kako uravnotežiti racionalne i iracionalne elemente.

– Usporedba razlika između klasičnog orkestra i jazz comba baca novo svjetlo na pitanja vezana uz strateške inovacije, organizacijski dizajn i preslaganje korporativne kulture. Načela iz timskog rada i improvizacija u rock i jazz sastavima pokazuju nove načine rada koji se bave prilagodbom hijerarhijske organizacije koristeći stvaralačku moć pojedinca uz sinergiju tima – kaže prof. Spann.

Disneyev proces koristi se za iznalaženje optimalnih rješenja.

Većina problema proizlazi iz situacija u kojima postojeća rješenja ne rješavaju nove situacije na zadovoljavajući način, a Disneyev proces može u tome imati ključnu ulogu.

>> 'Prava inovacija današnjice je umjetna inteligencija koja će učiniti učenje daleko boljim'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije