Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRES

Koronavirus nije zaustavilo radove projekta vrijednog 40 milijuna kuna

30.03.2020.
u 13:07

Dovršetak projekta očekuje se do kraja 2021., a njime će se osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja luke Cres od udara valova i vjetra.

Unatoč pandemiji koronavirusa, u gradu Cresu nesmetano se dograđuje zapadni dio luke, projekt vrijedan 40 milijuna kuna. 

- Iako se nalazimo u neizvjesnom razdoblju zbog pandemije koja pogađa ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet, koronavirus zasad nije zaustavio radove na gradilištima. To znači da se aktivnosti na dogradnji creske luke odvijaju u skladu s planiranim te smo u posljednjih šest mjeseci, kad smo i započeli s projektom, realizirali gotovo polovicu ukupnih radova - rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave Cres Anton Opatić.

Rade i u skladu s mjerama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva te drugih nadležnih institucija. Dosad je obavljeno bušenja i betoniranje 43 pilota postave naglavnih greda i postave armiranobetonskih prefabriciranih glavnih uzdužnih nosača na kompletnom lukobranu. Postavljeni su valobrani ekrani sa unutrašnje i vanjske strane, a započeli su i radovi betonaže tlačne armiranobetonske ploče rasponske konstrukcije lukobrana, ukupne dužine od 185 metara.

Na lukobranu je, nabraja, započela i instalacija javne rasvjete, struje, vode te hidrantske mreže, kao i rekonstrukcija postojeće obale koja se nalazi pod konzervatorskom zaštitom.

Dovršetak projekta očekuje se do kraja 2021., a njime će se osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja luke Cres od udara valova i vjetra. Čak 30 milijuna kuna sufinancirano je kroz operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije