Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liberalizacija

Korlea i Partner Elektrik ukrali HEP-u dio kolača

dalekovod,struja
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
18.07.2012.
u 12:00

Javna poduzeća i državne institucije lani su za opskrbu električnom energijom sklopile ugovore u vrijednosti od 378,4 milijuna kuna

Javna poduzeća i državne institucije lani su za opskrbu električnom energijom sklopile ugovore u vrijednosti od 378,4 milijuna kuna, a dobavljači iz privatnog sektora poput tvrtki Korlea i Partner Elektrik nametnuli su se kao ozbiljni konkurenti HEP-u. Pokazala je to najnovija analiza Briefing e-servisa, tvrtke specijalizirane za praćenje, analizu i savjetovanje u području javne nabave, na temelju podataka objavljenih u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN).

Od ugovorenih 378,4 milijuna, 200,2 milijuna kuna odnosilo se na ugovore sklopljene na temelju okvirnih sporazuma na više od godinu dana.

Najveći isporučitelj je HEP-Opskrba, koja i nakon liberalizacije drži 63% ovog tržišta, a sklopila je ugovore u vrijednosti od 238,4 milijuna kuna, prema podacima dostupnim u EOJN-u. Slijedi Korlea, koja je s javnim sektorom sklopila ugovore u vrijednosti od nešto više od 91 milijun kuna, ispred Partner Elektrika sa 37,9 milijuna kuna i Energija 2 sustava s gotovo sedam milijuna kuna poslova.

Preostalih oko četiri milijuna kuna otpada na poslove koje su ugovorile četiri HEP-ove Elektre.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
12:33 18.07.2012.

Korlea je tvrtka sina srbijanskog JNA generala! Tek toliko da se zna tko otima kolač krkanima iz HEP-a odnosno oni sami s tom tvrtkom potpisuju ekskluzivne ugovore već desetljećima, a nariču u novinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije