Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Konzum traži nove radnike – evo koje sve uvjete nude!

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
30.10.2017.
u 11:02

Proces restrukturiranja Konzuma, koji je u tijeku, već pokazuje i prve rezultate – uspjeli smo stabilizirati poslovanje, istaknuo je predsjednik Uprave Slavko Ledić

Trgovački lanac Konzum raspisao je natječaj za nove radnike različitih profila – prodavače, skladištare, mesare, kuhare, vozače, komisionare i dostavljače, pozvavši sve zainteresirane da se pridruže njihovom timu od više od 11.000 zaposlenika, izvijestili su iz Konzuma.

"Proces restrukturiranja Konzuma, koji je u tijeku, već pokazuje i prve rezultate – uspjeli smo stabilizirati poslovanje, zatvoriti dio duga dobavljačima i osigurati redovito podmirivanje obveza prema njima te tako ostvariti redovitu opskrbu naših trgovina robom. Zatvaramo i dio trgovina kako bismo postigli operativnu stabilnost te poboljšali uvjete rada u budućnosti", istaknuo je predsjednik Uprave Slavko Ledić.

1/9

Napominje i kako je iza njih uspješna sezona u kojoj su, kao i u ostalim aktivnostima, ključnu ulogu odigrali Konzumovi zaposlenici koji su bili uz kompaniju u najtežim trenucima te potvrdili da su najvredniji resurs kompanije. Konzum, kako se navodi u priopćenju, svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa i drugih, kao i redovita primanja koja su nedavno u sklopu procesa restrukturiranja i povećana za radnike u maloprodaji.

Novost je i zapošljavanje na nepuno radno vrijeme, ističu iz te tvrtke u sastavu Agrokora, čime se izlazi ususret i omogućuje fleksibilnije radno vrijeme roditeljima, studentima i svima kojima je to važno i nužno zbog usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

Inače, ta je tvrtka od 1. kolovoza povećala plaće prosječno za osam posto za 6000 svojih radnika s najnižim koeficijentima. Ranije je najavila kako do kraja godine planira zatvoriti ukupno 105 prodavaonica, koje su neprofitabilne dulje razdoblje te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati i stvarati gubitke.

Pogledajte i video: Todorići – Od raja do sloma 

Ključne riječi

Komentara 34

AR
Artukovic
11:22 30.10.2017.

Nepuno radno vrijeme je inace specijalnost Lidla,i nesluzi zato da se izade u susret radniku,studentu vec zato da te stavi u smjenu kad si najpotrebniji a nemora ti npr.platiti nocni rad.Nista oni nerade za bolje radnika....samo svoje guze gledaju.Manje plati radnika,ostat ce vise za nas....to je njihov moto.

PH
Petarstijena-HR
11:54 30.10.2017.

To je pogrešan poslovni potez-firma ima i onako viška zaposlenih-to će sve otići u bankrot, jer optimalan broj djelatnika u usporedbi s prihodima Konzuma, je već odavno premašen-to će ga još više odvest u dugove i dubioze...To se netko ozbiljno zajebaje s vođenjem firme i želi da se sve uruši...

DR
Draš
12:48 30.10.2017.

Zatvaramo 100-tinjak trgovina i zapošljavamo nove radnike??????Neki domaći ekonomski model ,samo ga još treba patentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije