Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demantirali navode

Konzum: Nismo u Mostaru podijelili 400 otkaza

Konzum
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
12.05.2017.
u 16:05

"Brojka od 400 otkaza u Mostaru je netočna i dodatno stvara napetosti te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih naših zaposlenih", priopćili su iz Uprave Konzuma u BiH

Uprava Konzuma u Bosni i Hercegovini opovrgnula je danas medijske navode i navode Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH da je u Mostaru otkaze dobilo 400 djelatnika pojašnjavajući da su zbog zatvaranja jedne trgovine ugovore raskinuli s četvero zaposlenih.

"Brojka od 400 otkaza u Mostaru je netočna i dodatno stvara napetosti te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih naših zaposlenih", priopćili su iz Uprave Konzuma u BiH. Pri tome su naveli kako u Mostaru zapošljavaju 281 zaposlenika, te da su u proteklom razdoblju uručili četiri otkaza zaposlenicima koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme. Pojasnili su da je raskid ugovora u Konzumu uslijedio zbog zatvaranja prodajnog objekta u Mostaru, a što je djelatnicima najavljeno više od mjesec dana prije prekida radnog odnosa.

Iz Konzuma su upozorili kako je Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine iznio netočne i neprovjerene informacije medijima.

Najavili su da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu protiv čelnika tog sindikata Mehmeda Avdagića zbog klevete te objave netočnih informacija koje nanose štetu kompaniji, ali i zaposlenicima. 

Brojni mediji u Mostaru i BiH u četvrtak i u svojim tiskanim izdanjima od petka objavili su informacije da je 400 radnika Konzuma u Mostaru dobilo otkaze posljednjih dana.

U Konzumu u BiH radi oko 4.500 djelatnika od 5.200 ljudi koliko ukupno radi u grupaciji Agrokor u toj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilijan
18:05 12.05.2017.

Niste im vi dali otkaz niste im dali plaće pa su sami otišli....

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
18:01 12.05.2017.

al budete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije