Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna kuna

Končar, Geofoto i Nexus najbolje tvrtke u 2009.

kuna
Dalibor Urukalović/Pixsell
01.03.2010.
u 22:02

Zlatnu kunu za najbolju banku dobila je Privredna banka Zagreb, a najbolje društvo za osiguranje je Uniqa osiguranje iz Zagreba. Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je prof. dr. sc. Romano Božac, znanstvenik i profesor na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok su za inovaciju nagrađeni Branimir Ružojčić iz tvrtke Tema i Vjekoslav Majetić iz tvrtke Dok-Ing.

Hrvatska gospodarska komora 17. godinu zaredom dodijelila je Zlatne kune, priznanja najuspješnijim tvrtkama i pojedincima. Zlatnu kunu u kategoriji malih tvrtki dobila je tvrtka Nexus iz Cerne, u kategoriji srednjih tvrtki nagrađen je zagrebački Geofoto, dok je Zlatnu kunu u kategoriji velikih tvrtki dobila tvrtka Končar-Energetski transformatori iz Zagreba.

Zlatnu kunu za najbolju banku dobila je Privredna banka Zagreb, a najbolje društvo za osiguranje je Uniqa osiguranje iz Zagreba. Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je prof. dr. sc.Romano Božac, znanstvenik i profesor na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok su za inovaciju nagrađeni Branimir Ružojčić iz tvrtke Tema i Vjekoslav Majetić iz tvrtke Dok-Ing.
 
Izaslanik premijerke Jadranke Kosor ministar Božidar Pankretić osvrnuo se ovom prilikom na mjere koje je Vlada poduzela kako bi stvorila što bolje uvjete gospodarstvenicima.

- Učinili smo određene mjere, tri rebalansa proračuna, neke rezove koji su bili bolni, no stiglo je vrijeme za reforme i neke se stvari više ne mogu stavljati pod tepih - rekao je Pankretić. Dodao je i kako Vladine mjere u suradnji s HNB-om, HBOR-om i poslovnim bankama otvaraju gospodarstvenicima put poboljšanja likvidnosti, i pozvao sve da zajedno grade optimizam, ali i sudjeluju u kreiranju gospodarske politike.   
 
Predsjednik Sabora Luka Bebić naglasio je kako Sabor i Vlada moraju omogućiti vrijednim i inovativnim ljudima da rade i izraze svoju sposobnost i kreativnost, a to je moguće kroz kvalitetne zakonske okvire.
 
Predsjednik HGK Nadan Vidošević u svom je govoru istaknuo kako je glavni problem Hrvatske pitanje morala.

- Temeljno zlo je fundamentalni nemoral koji se bazira na neplaćanju obveza i građenja svoga vlastitog standarda na tom neplaćanju onima kojima smo dužni.Takvi ne mogu biti pokretači drugačije Hrvatske - rekao je Vidošević. Predsjednik HGK kritički se osvrnuo i na sadašnji gospodarski pravac kojim Hrvatska ide, naglasivši kako stalno zaduživanje, poticanje uvoza i obezvređivanje izvoza Hrvatskoj ne nudi budućnost, već se moramo okrenuti pozicioniranju i predstavljanju vlastitih vrijednosti, jasno odrediti svoje interese i marljivo raditi na njihovu ostvarenju.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:22 02.03.2010.

Sad znamo tko su slijedeći polaznici akademije u Remetincu, pogotovo od kad mesić više nije na položaju. pozdrav vaš zmijicamala

MY
mycropht
21:18 02.03.2010.

Zlatna kuna je bezveze. Današnjoj Hrvatskoj bi trebala nagrada Zlatna kuma, a još bolje Zlatni kum. S obzirom na ovo s unukom Šime Krasić, ni Zlatna baka ne bi bilo loše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije