Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Koja su zanimanja budućnosti?

DATA SCIENTIST
Foto: GettyImages
11.02.2019.
u 08:58

Data science je pojam koji se značajno počinje upotrebljavati unazad nekoliko godina. Područje rada data scientista je veoma široko te se proteže od znanosti, osiguravajućih kuća, banaka, telekoma pa sve do sporta i politike.

Program CERTIFIED DATA SCIENTIST osmišljen je kako bi upoznao polaznike s najvažnijim znanjima potrebnim za rad sa podacima u ulozi data scientista. Ova uloga (radno mjesto) zahtijeva ljude koji poznaju statističke modele i znaju kako ih upotrijebiti u poslovnom okruženju i adekvatno potrebama, također osposobljeni su za rad sa velikim skupovima podataka. Osim toga tipično je dobro poznavanje SQL-a kao i poznavanje barem jednog programskog jezika za prediktivnu analitiku (na primjer R ili Python). Analizirane podatke potrebno je također adekvatno i predstaviti što podrazumijeva alate za vizualnu reprezentaciju podataka i izvještavanje.

Program se sastoji od četiri glavne cjeline:

  1. Priprema podataka za analizu - Uvod u rad s bazama podataka (2 dana)
  2. Osnove statistike za ne matematičare (2 dana)
  3. Poslovna statistička analiza korištenjem programa „R“ (2 dana)
  4. Prikaz rezultata analize i vizualizacija podataka (2 dana)

Prva cjelina ima za cilj osposobiti polaznike za dohvat i pripremu podataka za analizu korištenjem SQL jezika i pruža osnovna znanja o manipulaciji podacima u bazama podataka.

Druga cjelina predstavlja osnove i temelj za razumijevanje statističke analize podataka  i namijenjena je osobama koje matematiku i statistiku poznaju samo na osnovnoj razini. Ovaj modul namijenjen je da budući data scientist razumije počela na kojima su temeljeni alati za obradu podataka i prediktivnu analitiku.

Treća cjelina daje pregled programskog jezika R. Od učitavanja podataka i obrade (manipulacijama), preko analize (data mining), pa sve do prediktivne analitike, korak po korak dolazimo do potpune slike (razumijevanja) o podacima. Znanjem pokrivenim ovim modulom, polaznici će biti spremni analizirati podatke korištenjem R-a, primjenjivati prediktivne modele te interpretirati rezultate izračuna.

Na posljetku zadnja, četvrta cjelina, bavi se prikazom podataka, bilo grafički, bilo u okviru standardnog izvještavanja s akcentom na pretvaranje rezultata u vizualno dojmljivu priču kao zadnji korak analize.

Prijavu za sudjelovanje na programu CERTIFIED DATA SCIENTIST možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Program se u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava u modularnom obliku u periodu od 27.02.2019. do 16.05.2019., a predavači su mr.sc. Krešimir Futivić,  Albert Ćosić i Pero Hrabač.

PROGRAM:
MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica)  27. i 28. veljača 2019.
UVOD U RAD S BAZAMA PODATAKA I OBRADA PODATAKA

MODUL 2.   (1-dnevni seminar/radionica)  27. i 28. ožujka 2019.
OSNOVE STATISTIKE I TEMELJI POSLOVNE STATISTIKE

MODUL 3.   (1-dnevni seminar/radionica)   16 i 17. travnja 2019.
DATA ANALYTICS - PREDIKTIVNE ANALIZE U R-u

MODUL 4.   (1-dnevni seminar/radionica)   15 i 16. svibnja 2019.
POWER PIVOT, POWER BI I TABLEAU - VODEĆI ALATI ZA VIZUALIZACIJU PODATAKA

ODOBRAVAMO POPUST DO 25% ZA RANE PRIJAVE DO 15.02.2019.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije