Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Koja su vam aktualna POREZNA I RAČUNOVODSTVENA ZNANJA potrebna?

Financije
Foto: GettyImages
18.02.2019.
u 08:50

Porezi u turizmu za nadolazeću turističku sezonu, porezi u međunarodnom poslovanju sa svojim specifičnostima te revidirani međunarodni standardi poput IFRS 9,15 i 16 kao i primjena Excela u računovodstvu i kontrolingu su bitni za kvalitetno svakodnevno poslovanje

Seminar „POREZI U TURIZMU“ se bavi pitanjem izgleda sustava PDV-a i ostalih poreza s praktične strane kod poslovnih subjekta u turističkoj djelatnosti. Oporezivanje u turizmu je područje koje je doživjelo najveće promjene u zadnjih nekoliko godina. Ulaskom u EU implementiran je posebni postupak oporezivanja marže (nadalje, „PPOM“) za putničke agencije i organizatore putovanja, stalne promjene se događaju i presudama Europskog suda pravde. Također, zadnjim izmjenama poreznim propisa je promijenjena stopa PDV-a na ugostiteljstvo pa je jako važno razumjeti u kojim okolnostima se zadržava pravo primjene snižene stope.

Cilj seminara je uputiti polaznike u kompleksan sustav oporezivanja PDV-om koji je definiran lokalnim zakonodavstvom, EU PDV direktivom, te ih upoznati s njihovim pravima i mogućnostima, kao i dati odgovore na konkretna porezna pitanja i problema iz svijeta turizma. Seminar „POREZI U TURIZMU“ se, u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF), održava 27.03.2019. u Zagrebu.

Seminar „POREZI U MEĐUNARODNOM POSLOVANJU“ ima za cilj objasniti trenutno stanje te nadolazeće izmjene s aspekta međunarodnog oporezivanja, aktualnosti i ključna pitanja iz svih poreznih područja kao i važnost ispravnosti politike cijena između povezanih osoba. Isto tako, objašnjava povezanost aspekta transfernih cijena i poreza na dodanu vrijednost te carina.

Budući da hrvatske firme sve češće obavljanju poslovne aktivnosti u drugim zemljama, u drugom dijelu prezentacije predavači će predstaviti i protumačiti pitanja koja proizlaze iz prekograničnog kretanja radnika (aspekti poreza na dohodak, obveznih doprinosa, izaslanih radnika i dr.) te neke od temeljnih koncepata ugovora o izbjegavanju dvostrukih oporezivanja, kao što su oporezivanje usluga, dividende, kamata, ostale naknade, te povezani tretman poreza po odbitku. Seminar „POREZI U MEĐUNARODNOM POSLOVANJU“ se, u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF), održava 05.03.2019. u Zagrebu.

Seminar „IFRS 9,15, 16“ se bavi pojašnjenjem međunarodnih računovodstvenih standarda 9,15 i 16. Odbor za međunarodne računovodstvene standarde (IASB) objavio je opsežan odgovor na financijsku krizu izdavanjem MSFI 9 financijski instrumenti. Novi standard stupio je na snagu početkom 2018., uz dopuštenu raniju primjenu. Glavni cilj i najveća promjena u odnosu na Međunarodni računovodstveni standard 39: ‘Financijski instrumenti: priznavanje i mjerenje’ MRS 39 su pristup izračunu kreditnih gubitaka, kao pokušaj predviđanja gubitaka umjesto njihova identificiranja tek u trenutku njihova nastajanja i novi način klasificiranja i mjerenja koji nas približava tržišnoj vrijednosti financijskih instrumenata. Sada kada je novi standard primjenjiv, naši će vam predavači pomoći da razumijete nove zahtjeve i odlučite kako vaša tvrtka može ostvariti prijelaz. Cilj programa je približiti novitete i zahtjeve MSFI 9, na praktičnim primjerima pokazati očekivane utjecaje na nebankovne financijske subjekte i trgovačka društva raznih djelatnosti koja imaju u bilanci financijsku imovinu.

Novi globalni standard za priznavanje prihoda (MSFI 15) utjecati će na način na koji priznajete svoje prihod. Zamjenjuje postojeće MSFI-eve i njegove smjernice  i uvodi novi model priznavanja za ugovore s kupcima. Za neka društva, novi standard ima značajan utjecaj na to kako i kada prepoznaju prihod. Sve tvrtke će podlijegati opsežnim zahtjevima za objavljivanje. Naši predavači pomoći će Vam u razumijevanju novih zahtjeva, procjeni utjecaja na vašu tvrtku i održavanju najnovijih mišljenja o novom standardu.

Glavni cilj novog standarda MSFI 16 je pružiti vjerodostojnije informacije o najmovima koje se objavljuju u financijskim izvještajima. Ključne novosti koje uvodi novi MSFI 16 posebno se odnose na najmoprimce koji će prema novom standardu biti obvezni priznati imovinu i obveze u bilanci po svim najmovima (poslovnim i financijskim). Standard definira jedinstveni model za računovodstvo najmova kod korisnika najma, propisuje obvezu korisnika najma da po svim najmovima iskazuju imovinu i obveze, osim kod najmova kroz razdoblje od 12 mjeseci ili kraće ili predmeta najma male vrijednosti. Seminar „POREZI U MEĐUNARODNOM POSLOVANJU“ se, u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF), održava 08.03.2019. u Zagrebu.

Seminar „EXCEL U RAČUNOVODSTVU“ ima za cilj praktičnu primjenu Excela na konkretnim zadacima računovođa i revizora. Excel je pouzdan pomagač u svakom poduzeću te odličan analitički alat za poslovanje.  Pomoću formula i funkcija naučite kako planirati poslovanje, izraditi i povezati financijske izvještaje te pronaći ključne informacije u velikoj količini podataka. Cilj seminara je na praktičnim modelima i primjerima pomoći računovođama u samostalnom radu te pronalasku funkcija koje će im biti potrebne u poslovanju. Za radionicu je potrebno osnovno znanje excela. Naučena znanja na radionici možete koristiti i za praćenje svojih osobnih financija te kontrolu kućnog budžeta. Radionica je namijenjena osobama koje rade u računovodstvu i financijama te žele pomoću korisnih i najčešće korištenih funkcija i trikova olakšati svakodnevni rad. Seminar „EXCEL U RAČUNOVODSTVU“ se, u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF), održava 06.03.2019. u Zagrebu.

Prijavu za sudjelovanje na seminarima i programima Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

ODOBRAVAMO POPUST DO 15% ZA RANE PRIJAVE!

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije