Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale pregovora

Kinezi će izravno letjeti u Hrvatsku preko Zadra

kinezi
Foto: Dino Statin/PIXSELL
03.10.2014.
u 06:50

Najava kineskoga poslovnog izaslanstva koje je prošloga tjedna boravilo u Hrvatskoj o izravnoj zrakoplovnoj liniji između Hrvatske i Kine dobila je konkretne obrise...

Najava kineskoga poslovnog izaslanstva koje je prošloga tjedna boravilo u Hrvatskoj o izravnoj zrakoplovnoj liniji između Hrvatske i Kine dobila je konkretne obrise. Iako se nagađalo da bi zrakoplov trebao povezivati tamošnji grad Chongqing s Dubrovnikom ili Zagrebom, riječ je o – Zadru.

Kako su objasnili u Chinese Southeast European Business Associationu (CSEBA), Zadar je odabran zbog idealne pozicije i povezanosti, kako unutar same Hrvatske tako i u odnosu na Kinezima zanimljive destinacije u Italiji. Siniša Malus, glasnogovornik CSEBA-a, kaže da su planirane 10-dnevne čarter rute koje bi triput mjesečno dovozile turiste iz Kine u Hrvatsku.

– Zadar će biti mjesto na koje će slijetati zrakoplov iz Kine, a u međuvremenu će Kinezi obići 10-ak potencijalnih odredišta. Zanimljivi su nam Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Rovinj, Plitvice, Rovinj te Kumrovec. Kad je riječ o šoping-destinacijama, vjerojatno ćemo se orijentirati na Veneciju i Milano – kaže Malus. U tijeku su pregovori sa zračnim prijevoznicima. Prvi letovi trebali bi početi potkraj studenoga ili početkom prosinca i trajati do početka lipnja 2015. Potom će u CSEB-u analizirati stanje, a nisu isključene ni redovite zrakoplovne linije.

U Zračnoj luci Zadar potvrdili su pregovore s Kinezima, ali navode da još ništa nije formalizirano.

– Ocijenjeni smo kao izgledan partner. Idućih mjeseci očekujemo konkretne upite i informacije vezane uz avioprijevoznika, broj rotacija, očekivani broj putnika – kaže Marina Lenkić, komercijalna referentica Zračne luke Zadar, koja ove godine bilježi rekorde. U devet je mjeseci imala 445.088 putnika, 5,3% više nego u istom razdoblju lani.

>>U Zračnoj luci Zadar prošli mjesec prvi put više od 100.000 putnika

>>Zračna luka Zadar ove godine očekuje čak pola milijuna putnika

Komentara 1

VA
valtersson
14:02 07.11.2014.

Šta Zadar nije više u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije