Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhitektonski simpozij

Katalonski arhitektonski studio RCR primio je posebnu Oris Roca nagradu tijekom Dana Orisa 17 u Zagrebu

Katalonski arhitektonski studio RCR primio je posebnu Oris Roca nagradu tijekom Dana Orisa 17 u Zagrebu
Foto: Promo
1/6
18.10.2017.
u 10:48

Za RCR studio i njegove članove Rafaela Arandu, Carme Pigem i Ramona Vilaltu ovo je još jedna važna nagrada nakon što su proglašeni dobitnicima nagrade Pritzker za 2017. godinu.

Tijekom 17. po redu Dana Orisa, tradicionalnog godišnjeg arhitektonskog simpozija koji je održan 14. - 15. listopada 2017. u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, tvrtka Roca, globalni lider u dizajniranju i proizvodnji proizvoda, dodijelila je katalonskom arhitektonskom studiju RCR posebnu Oris Roca nagradu.

Za RCR studio i njegove članove Rafaela Arandu, Carme Pigem i Ramona Vilaltu ovo je još jedna važna nagrada nakon što su proglašeni dobitnicima nagrade Pritzker za 2017. godinu. Ovaj tim koji surađuje od 1988. godine kao RCR Arquitectes radio je na širokom rasponu tipova projekata, od knjižnica i vinarija do dizajna parkova, a mnogi od njih nalaze se u njihovoj domovini, regiji Katalonija u Španjolskoj.

"Prepoznali smo entuzijazam arhitekata RCR studija koji žele kreirati bolji okoliš za ljude u zajednici jer je nalik entuzijazmu osnivača tvrtke Roca prije 100 godina koji je stvorio tvrtku koja uvijek ulaže mnogo napora u kreiranje ugodnije svakodnevice milijuna ljudi širom svijeta kroz inovacije, nove materijale, dizajn i tehnologije u kupaonskim prostorima", rekao je Mladen Kokolić, direktor prodaje i marketinga koji je predstavljao tvrtku Roca tijekom dodijele nagrada.

Roca, prisutna u Hrvatskoj od 2006. godine putem tvrtke Inker Zaprešć, ima dugu povijest potpore talenata iz područja arhitekture i dizajna diljem svijeta kroz međunarodno dizajnersko natjecanje Jumpthegap i One Day Design Challenge događanja koja su u posljednje vrijeme pobudila interes mladih arhitekata i dizajnera i u Hrvatskoj.

Roca surađuje s najboljim arhitektima i dizajnerima u svijetu, kako u području dizajna kolekcija svojih proizvoda (sanitarije, namještaj i slavine), tako i u području dizajna Galerija Roca (poput Galerije Roca u Londonu koju je dizajnirala Zaha Hadid).

Povijest tvrtke Roca započela je prije 100 godina upravo u Kataloniji, malom gradu Gavá u blizini Barcelone. Danas je Roca, iako i dalje obiteljska tvrtka s obiteljskim vrijednostima, najveći proizvođač kupaonskih proizvoda širom svijeta, prisutna sa svojih 78 tvornica na više od 170 tržišta na svim kontinentima.

Dani Orisa su međunarodni arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture, dvodnevni događaj koji se održava svake godine od 2001. i okuplja oko dvije tisuće posjetitelja. Oris je do sada ukupno ugostio više od 250 predavača iz cijelog svijeta.

Odabir govornika odraz je uredničkog koncepta časopisa i oslanja se na mrežu suradnika i autora koju je Oris razvio u razdoblju dužem od 18 godina. Ravnoteža već etabliranih i novih autora, kao i raznolikost govornika omogućuju posjetiteljima uvid u najzanimljivije fragmente recentne svjetske arhitektonske i kulturne produkcije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije