Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kalmeta: Nisam ponudio mandat na raspolaganje jer nisam odgovoran

kalmeta, kosor
26.11.2009.
u 14:08

Premijerka Jadranka Kosor stala je u Kalmetinu obranu kazavši da nitko ne može biti odgovoran ako nešto nije znao ili nije podupirao ili ako u nečemu nije sudjelovao.

Reagirajući na današnja uhićenja u HAC-u, ministar Božidar Kalmeta rekao je da su to i za njega novi momenti koji pokazuju da pravna država funkcionira.  
 
Dodao je kako je klima unutar HAC-a bila loša i da su se zato dogodile smjene. Svoj mandat nije stavio na raspolaganje te je objasnio da se ne smatra odgovornim i da ne može znati što se zbiva u svim tvrtkama koje su u njegovu resoru.   
 
Rekao je da je i sam upozoravao na nepravilnosti u nekim javnim poduzećima.  
- Svatko je nevin dok nema dokaza. Ne znam kako spava Prskalo, ali ja spavam dobro - poručio je Kalmeta prije sjednice Vlade.

Kosor: Vjerujem da Kalmeta nije znao za malverzacije u HAC-u

Premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je da nitko ne može biti zaštićen ako je sudjelovao u nečasnim i protuzakonitim radnjama. Na upit vidi li u svemu i dio odgovornosti ministra Božidara Kalmete, stala je u njegovu obranu kazavši da nitko ne može biti odgovoran ako nešto nije znao ili nije podupirao ili ako u nečemu nije sudjelovao.

A na potpitanje vjeruje li da Kalmeta baš ništa nije znao o radnjama u HAC-u, ponovila je kako vjeruje da nije znao.

Vlada je zainteresirana za nadzor nad radom javnih poduzeća, na uštede u radu te njihovu funkcioniranju po zakonima RH. Kosor tvrdi da je Vlada od početka davala potporu u radu institucijama koje moraju ispitati nepravilnosti, a ovo je početak tog procesa. No premijerka je dodala kako ne zna kako će to završiti naglašavajući kako niti hoće niti želi to prejudicirati.

Milanović: Naslutio sam nova uhićenja

- Prije mjesec ili dva sam u Saboru, naslutio, a ne najavio, nova uhićenja, ali su me odmah optužili da hoću uhićivati. Vidim da su neki ljudi uhićeni, a to su, podsjećam, dojučerašnji privrženici. Danton bi rekao tko je sljedeći? Ovo već pomalo podsjeća na Francusku revoluciju, no Robespierre je imao nadimak "Nepotkupljivi" ali on je to uistinu i bio - kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović osvrćući se na najnovija uhićenja donedavnih čelnika HAC-a.

Komentara 148

OB
-obrisani-
14:22 26.11.2009.

treba pustiti da pravna drzava radi svoj posao i tako omoguciti nesmetano funcioniranje slucaja,siguran sam da ce istina vrlo brzo izaci na vidjelo...

DU
Deleted user
15:04 26.11.2009.

Što bi se tek sve saznalo,da Kalmeta da ostavku !

LI
Libela
21:25 26.11.2009.

Neprijatelji vrlo ministra neprijatelji su Hrvatske. Ostalo je manipulacija i zloća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije