Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kakva su očekivanja na TRŽIŠTU NEKRETNINA u 2019. godini?

Nekretnine
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
13.09.2018.
u 09:04

Nakon što smo između 2000. i 2015. prošli cjelokupni ciklus rasta i korekcije cijena nekretnina, osnovno je pitanje da li će ciklus koji je započeo imati slične karakteristike te gdje je vrhunac novog ciklusa rasta?

Seminar će dati odgovor koliko ekonomski ciklus te rekordne turističke sezone utječu na rast cijena nekretnina. Nadalje, fokus je i na pregledu aktualnih nekretninskih investicija kao i analize stope povrata na navedenih investicija u Zagrebu, kao i na Jadranu. Pritom će se nastojati dati odgovor koji tip investicija prolazi u Zagrebu, a kakve su stope povrata na ulaganja u hotele, kampove i apartmane na Jadranu. Prezentira se detaljna analiza tržišta nekretnina s naglaskom na stambeno, komercijalno i uredsko tržište u Zagrebu i turistički sektor na Jadranu te se na temelju javno dostupnih informacija za tržište nekretnina prezentiraju očekivanja, prilike i prijetnje na tržištu nekretnina za 2019. godinu. Seminar će se osvrnuti i dati pogled i na građevinsku industriju u svijetlu opće ekonomske situacije te ubrzavanja kunskog kreditiranja stanovništva.

U drugom dijelu predavanja dat ćemo pregled turističkog sektora. Naglasak će biti na kretanjima i trendovima u turizmu, operativnim mogućnostima i rezultatima hotela, investicijskoj aktivnosti i sentimentu ulagača, te budućim trendovima sa posebnim naglaskom na inozemne ulagače, posebice sa Bliskog i Dalekog Istoka. Kroz taj pregled očekujemo da će sudionici dobiti uvid o stanju, trendovima i budućem kretanju turističkog sektora, te kako će se to reflektirati na poslovanje i potražnju.

U trećem dijelu seminara osvrnut ćemo se na financijske modele i evaluacijske tehnike - na primjeru hotela, brownfield projekata te zemljišta za razvoj hotela. Kroz naredno blok predavanje polaznici će dobiti razumijevanje kako se vrednuje imovina (kroz analizu poslovanja i projekcije budućih novčanih tokova) te kako procijeniti fizibilnost projekta (uzimajući u obzir KPI i tražene povrate). Tako stečeno znanje pomaže pri ključnim management odlukama – prodaja/kupnja hotela, dobivanje financiranja od banaka, odluke oko razvoja i ulaganja te praćenje i ocjenjivanje uspješnosti operativnog poslovanja.

Prijavu za sudjelovanje na seminaru TRŽIŠTE NEKRETNINA U 2019. GODINI možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Program se u organizaciji Hrvatskog instituta za financija (HIF) održava 19. rujna 2018. u Zagrebu s početkom u 9:30 Iz predavanja Vedrane Likan, EMBA, prof.dr.sc. Josipa Tice, Filipa Vučagića i gostiju predavača saznajte:

1. Projekcije tržišta nekretnina u 2019. godini

  • Novi ciklus tržišta nekretnina – gdje je vrhunac novog ciklusa?
  • Tržište nekretnina – ponuda, potražnja i cijena
  • Projekcije tržišta nekretnina u periodu 2019.-2021.
  • Građevinska industrija između tržišta nekretnina i tržišta kapitala
  • Kako ekonomski ciklus i turistička sezona djeluje na ponašanje tržišta?
     

2. Trendovi i aktivnosti u sektoru turizma/hotela

  • Tko su investitori u turizmu i za kojim tipom imovine je najveća potražnja?
  • Tržište luksuznih second-home nekretnina
  • Valuacija hotela, brownfield projekata i zemljišta za razvoj hotela
  • Fizibilnost projekata i investicijska procjena
  • Operativno poslovanje i traženi povrati u hotelijerstvu
  • Razumijevanje stanja i trendova na HTL tržištu
  • Kako maksimizirati vrijednost svih dionika u životnom ciklusu hotela - gradnja i razvoj projekta, operativno poslovanje, ostvarivanje povrata, izlazna strategija
  • Vrednovanje i procjene vrijednosti hotela i zemljišta za gradnju hotela - kako dobivamo tržišnu vrijednost; financiranje i korištenje duga za ostvarivanje viših prinosa i disperzije rizika; driveri za kupnju/prodaju
     

3. Koji projekti trenutno uspijevaju u Zagrebu?

  • Koji projekti uspijevaju u Zagrebu na tržištu stambenih nekretnina, a koji na tržištu uredskog prostora?
  • Kakva je potražnja za zemljištem i komercijalnim nekretninama u Zagrebu?
     

ODOBRAVAMO POPUST DO 30% ZA RANE PRIJAVE DO 14.09.2018.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije