Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako se iz Hrvatske može trgovati cijenom dionica najvećih svjetskih tvrtki?

Fortrade
Promo
17.02.2021.
u 15:35

Trenutačno je u tijeku sezona finacijskog izvještavanja, kada najveće svjetske tvrtke objavljuju svoje rezultate poslovanja. Tvrtke objavljuju financijske izvještaje krajem svakog kvartala, četiri puta godišnje, i rezultati imaju odlučujući utjecaj na buduću vrijednost dionica.

Ovog tromjesečja su do sada objavljeni sjajni rezultati tvrtki. Od 184 tvrtke sa liste indeksa S&P 500 koje su objavile rezultate poslovanja, 84,2% je objavilo rezultate bolje od očekivanih.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica“. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Investitori su podigli očekivanja nakon što su velike tvrtke kao što su Netflix, Apple i Facebook objavile izvrsne rezultate, a nova, veća očekivanja su također bila ispunjena.

Foto: Arena Hospitality Group

Alibaba je 2. veljače objavio neočekivano veliku zaradu po dionici (EPS) i prihod. Alibaba je tijekom prethodne godine porastao 24%.

Alphabet (Google) je premašio očekivanja uz prihod znatno bolji od očekivanog koji je skočio 23%. Dionice tvrkte Alphabet su prilikom trgovanja nakon zatvaranja burze skočile 7%.

Tvrtka u čijem je osnivanju učestvovao i Elon Musk, platforma za online novčane transakcije PayPal, također je objavila rezultate bolje od očekivanih nakon čega je dionica tvrtke porasla 7%. Tvrtka je također objavila ogroman rast profita od čak 209% u četvrtom tromjesečju. PayPal je prošle godine porastao za vrtoglavih 128%.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Foto: Arena Hospitality Group

Amazon je objavio nove rekordne rezultate, sa zaradom po dionici i prihodom koji su bili bolji od očekivanih. Prihod je prvi put u povijesti tvrtke premašio 100 milijardi dolara. Međutim, vijesti da će Jeff Bezos podnijeti ostavku na poziciju izvršnog direktora ovog ljeta u manjoj su mjeri oborile cijenu dionice. Amazon je tijekom protekle godine porastao za čak 60%.

Investitori su očekivali da će sezona financijskog izvještavanja zbog negativnog utjecaja pandemije dati rezultate ispod prosjeka, međutim to se nije obistinilo i tržišta se sada nadaju budućem rastu gospodarstva.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: Bloomberg, Wall Street Journal, Reuters i Refinitiv
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Od 74 % do 89 % računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije