Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORENJE

Kako prepoznati lažne novčanice eura? Obratite pozornost na 4 stvari

Novčanice eura
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/8
30.09.2019.
u 19:08

Obavezno provjerite ima li novčanica hologramski simbol.

Mnogi ni ne razmišljaju o tome, ali zamislite koliko je lažnih novčanica prošlo kroz vaše ruke. Ne može se sada sa sigurnošću znati, ali postoji par jednostavnih savjeta koji se mogu upotrijebiti u budućnosti kada posumnjate da je novčanica eura lažna.

Prvo okrenite novčanicu prema izvoru svjetlosti, ako je novčanica prava lako ćete uočiti vodeni znak te zaštitnu nit. Ako toga nema, možete se slobodno obratiti policiji za pomoć. Drugo, ali ne i manje važno, je tekstura papira. Papir od kojeg je napravljena novčanica eura je, piše Fenix magazin, dosta čvršći i tvrđi od falsificiranog papira.

Nadalje, obavezno provjerite ima li novčanica hologramski simbol. Četvrto, obratite pozornost na nijansu boje. Često se "lažnjaci" po tome najviše razlikuju od pravih novčanica eura. Ako primijetite kakve nepravilnosti, obratite se policiji ili najbližoj banci koja će vas uputiti na sljedeći korak.

Ključne riječi

Komentara 2

UM
Umoran
22:57 30.09.2019.

A Policija ce ti pomoci tako sto ce ti laznu lovu oduzet, opalit ti krivicnu prijavu kao i kaznu u pravim kunama!

RI
rikavac
22:38 30.09.2019.

Neznam kako izgledaju prave a kako da znam kako izgledaju lazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije