Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako održati financijsku stabilnost hrvatskih obitelji

financije (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
01.03.2012.
u 11:33

Organizatori okruglog stola su časopis Svijet osiguranja i udruga Život u plusu, a pokrovitelj Hrvatski ured za osiguranje.

Biste li za sebe rekli da ste financijski pismeni? Spadate li u grupu prosječnih hrvatskih građana koji nikako da izađu na kraj s kućnim budžetom, opterećuju se dugovima, o štednji ne razmišljaju jer "gdje da još pronađu novca za štednju kad ne mogu pokriti ni osnovne troškove“? Valja imati na umu da, što više znamo o osigurateljnim i bankarskim proizvodima, manja je vjerojatnost da ćemo potpisati pogrešan ugovor, podići loš kredit ili uzeti neodgovarajuću policu osiguranja.

Svaka dodatna edukacija o tome kako upravljati vlastitim novcem je dobrodošla, stoga vas pozivamo da se pridružite prvom u nizu okruglom stolu Financijska pismenost u Hrvatskoj, pod nazivom "Kako održati financijsku stabilnost hrvatskih obitelji" 7. ožujka 2012. u 10 sati u KD Vatroslav Lisinski, dvorana Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

Organizatori okruglog stola su časopis Svijet osiguranja i udruga Život u plusu, a pokrovitelj Hrvatski ured za osiguranje.
Sudionici Okruglog stola imat će prigodu od predstavnika Ministarstva financija doznati što država radi na jačanju financijske pismenosti hrvatskih stanovnika, a o iskustvu europskih zemalja u kojima su slične kampanje pokrenute već prije nekoliko godina govorit će Maja Vehovec s Ekonomskog instituta. Igor Matutinović, direktor Gfk Hrvatska,  prezentirat će rezultate istraživanje o tome kakva je percepcija hrvatskih obitelji o vlastitim osobnim financijama, koliko imaju prostora za štednju te koliko njih smatra da jedva podmiruje osnovne životne potrebe.

O razlozima prezaduženosti hrvatskih građana i načinu kako izaći iz toga začaranog kruga predavanje će održati Predrag Bejaković s Instituta za javne financije. Martina Etlinger iz Hrvatska udruga banaka govorit će o tome što banke rade na educiranju svojih klijenata.  
Od predstavnika osiguravajućih društava sudionici Okruglog stola dobit će uvid u to kako osigurati dodatne prihode za nepredviđene životne okolnosti, školovanje djece ili pak za mirovinu, pri čemu važnu ulogu među štednim proizvodima imaju upravo proizvodi životnog  osiguranja. Jer policom životnog osiguranja kupuje se upravo sigurnost za vremena u kojima vam se prihodi znatno smanjuju.

Među sudionicima Okruglog stola očekuje se vrlo velik raspon slušatelja: od „običnih“ hrvatskih obitelji, preko predstavnika različitih civilnih udruga, do sindikata i institucija vlasti.  

Više o Okruglom stolu možete doznati ovdje.

Želite prijaviti greške?