Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesigurnost

Kako Nijemci štede i u što ulažu ušteđevinu?

dupin
Foto: Pero Lovrović
1/2
07.05.2013.
u 08:52

Na njemačkim bankovnim računima pohranjeno je ukupno 1,8 bilijuna eura, bilo da je riječ o žiro računima, novcu na opoziv ili običnim štednim knjižicama. Dok većina štedi, ima i onih koji novac ulažu u primjerice – garderobu.

Dužnička kriza u Europi kod štediša je izazivala nesigurnost, a slučaj Cipra pokazuje da je moguće da država u slučaju nužde posegne za štednim depozitima građana kako bi spasila banke. Ta nesigurnost Nijemcima donosi nove dileme: je li bolje novac staviti u banku ili ga uložiti u nešto opipljivo? Na njemačkim bankovnim računima pohranjeno je ukupno 1,8 bilijuna eura, bilo da je riječ o žiro računima, novcu na opoziv ili običnim štednim knjižicama. No, dok većina štedi, ima i onih koji novac ulažu u primjerice – garderobu. Jedna od njih je poduzetnica Brita Marx koja svoj novac ulaže u kupnju luksuzne garderobe; u kožne jakne, cipele i druge predmete.

>> Europa: Usporavanje štednje u zamjenu za brze reforme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije