Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu i Imotskom

JYSK nastavlja agresivno širenje u Hrvatskoj prije dolaska Ikee

dječja soba
arhiva vl
02.09.2010.
u 18:30

Prema najavama vlasnika i direktora Larsa Larsona, u Hrvatskoj će biti najmanje 40 trgovina. U Zagrebu će biti sjedište tvrtke Jysk Western Balkans koja će, osim za Hrvatsku, biti nadležna i za tržišta Slovenije i BiH.

Danski proizvođač namještaja Jysk, koji je u Hrvatskoj preduhitrio Ikeu, nastavlja svoje širenje. Već za koji dan taj lanac, koji je najveći europski prodavač opreme i tekstilnog asortimana za kućanstva, otvara nove prodavaonice u Zagrebu i Imotskom.

Time će broj hrvatskih prodavaonica narasti na 13, nakon što je prva prodavaonica otvorena u Zadru 2009. godine. No prema najavama vlasnika i direktora Larsa Larsona, u Hrvatskoj će ih biti najmanje 40, a Zagreb, odnosno nekadašnji Magmin objekt kraj rotora na Jadranskome mostu koji se otvara 9. rujna, izabran je za sjedište tvrtke Jysk Western Balkans koja će, osim za Hrvatsku, biti nadležna i za tržišta Slovenije i BiH.

Prva prodavaonica Jyska otvorena je 1979. u Aarhusu u Danskoj, gdje još uvijek posluje. Tada se poduzeće zvalo JYSK Sengetøjslager, no 2001. ime je promijenjeno u JYSK.Većinom u Europi, ali i u Kini, Kazahstanu, Kanadi te na Grenlandu - ukupno u 34 države svijeta - tvrtka danas ima više od 1700 prodavaonica. Sljedeća zemlja u kojoj planiraju poslovanje je Srbija.

Kako doznajemo, godišnji je promet grupe gotovo 2,15 milijardi eura, a zapošljava oko 15.000 ljudi. Danska je kraljica ove godine Jysk proglasila kraljevskim službenim dobavljačem.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
09:12 03.09.2010.

03.09.2010. u 08:01h maxell je napisao/la: Jysk u Hrvatskoj. Jos jedan nacin gdje se od nas ismijavaju i prave od nas budale. Nasa drva se izvoze za sitan novac, a oni ih prerade u namjestaj te ponovo uvezu kako bibi zadovoljili trziste jadne jadne Hrvatske koja nema vise tvornica namjestaja -------------------------- Bingo. Nek je netko skužio o čemu se radi. Ali ako će te utješiti to rade i Češka, Slovačka i Poljska.

Avatar sebastian
sebastian
18:42 02.09.2010.

kako to, dali oni imaju dozvolu, nemoze samo tako i dali su skolovani nemoze svako prodavati namjestaj, trebaju imati uporabnu dozvolu i prodajnu, poslati cu ja nase decke inspektore...da ih malo preplase...onda operuskaju i onda da im uvale velike kazne, da i drzava nesto zaradi, oni ce vec naci razlog, naprimjer da su zakasnili sa prijavom ili slicno...

OB
-obrisani-
09:43 03.09.2010.

Ti kažeš svoju cijenu oni kupe. Sve je pošteno. Na isti način i ti kupuješ od Kineza. Kreni od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije