Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo zlata vrijedi

Još šestoro studenata ima priliku života – prvi put će graditi karijeru

Iskustvo zlata vrijedi
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
10.07.2018.
u 08:02

U svijet rada zakoračilo je 70 studenata zahvaljujući partnerima Styrije, Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista

Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi 2018. Poslovni dnevnik i Večernji list, šestu godinu zaredom, proširuju svijest u poslovnoj zajednici, omogućujući studentima obavljanje radne prakse u renomiranim hrvatskim tvrtkama.

Kako bi proširili doseg društveno odgovornog projekta i dodatno senzibilizirali poslovnu zajednicu za studentske probleme, Poslovni dnevnik i Večernji list pozvali su studente s invaliditetom i studente slabijega materijalnog statusa da se jave i ostvare pravo na radnu praksu u velikim tvrtkama.

Kako ističe Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, činjenica da smo šestu godinu zaredom na završnoj manifestaciji projekta Iskustvo zlata vrijedi, najbolje govori koliko projekt vrijedi i koliko je važan.

– Neki studenti su zahvaljujući našem projektu dobili posao i to nam je svima ključno. Styria, Poslovni dnevnik i Večernji list imaju niz projekata koji su ostavili svoj pečat, no ovaj je meni osobno najdraži. Više od 20 kompanija je kroz šest godina sudjelovalo u projektu, 70 studenata zakoračilo je u svijet rada zahvaljujući našim partnerima. Mijenjamo svijest iako ju je teško mijenjati, a mi je mijenjamo malim stvarima i dokazujemo da se može – rekao je V. Nišević.

Partnerske tvrtke otvorile su vrata studentima i pružile im priliku, a voditeljica prodaje Poslovnog dnevnika Tihana Lešić podijelila je priznanja i prakse zahvaljujući kojima još šestoro studenata ima priliku prvi put graditi karijeru.

Mejdi Miljković, studentica komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, praksu će odraditi u Atlantic Grupi. U Hrvatsku lutriju idu Ivan Taradi, student germanistike i informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Hrvatskoj lutriji će praksu odrađivati i Marko Marjanović, student Pravnog fakulteta u Osijeku.

Ivana Geto, studentica preddiplomskog studija politologije Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu praksu je dobila u Ini, a Melani Boris, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, bit će u Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO. Ana Bulut, studentica Međunarodnog sveučilišta Libertas praksu će odraditi u tvrtki Optometrika (Livision Optika).

Tvrtke King ICT, PBZ CO, Bernarda i Drvna industrija Klana su dobile zahvalnicu za sudjelovanje u projektu u kojem je partner i tvrtka Čateks.

Konferencija Hrvatska kakvu trebamo, 5 godina u EU

Iskustvo zlata vrijedi
1/36

Komentara 1

MU
mulag
12:03 10.07.2018.

di? ovde? hahhahahha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije