Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNE BROJKE NA DALEKOM ISTOKU

Japansko gospodarstvo nastavlja s oporavkom

rast
arhiva VL
16.11.2009.
u 09:53

Gledajući posljednje brojke o gospodarskom rastu koje je objavila japanska vlada, ekonomisti predviđaju malu šansu da se Japan vrati na stanje od prije samo nekoliko mjeseci kada je zabilježena duboka recesija drugoga najjačeg gospodarstva svijeta.

Podaci koje je objavila japanska vlada pokazuju kako je drugo najjače gospodarstvo svijeta “odradilo” još jedan uspješan ovogodišnji kvartal. Od lipnja do rujna zabilježen je rast od 1,2 posto i to znatno brži nego što su ekonomisti predviđali.

Teške ekonomske prilike prošle i ove godine gurnule su Japan u najdublju gospodarsku krizu od Drugoga svjetskog rata.

Gledajući posljednje brojke koje je objavila japanska vlada, ekonomisti predviđaju malu šansu da se Japan vrati na stanje od prije samo nekoliko mjeseci kada je zabilježena duboka recesija toga gospodarstva.

Japan je izašao iz recesije nakon što je u drugom kvartalu ove godine zabilježen rast od 0,9 posto nakon četiri uzastopna tromjesečja pada gospodarskih aktivnosti. No nezaposlenost u Japanu i dalje bilježi visoke brojke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije