Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
9
Povratak na članak

Jamčili Agrokoru u iznosu od 18,9 mlrd. kn: Vrijednost Leda je 0 kuna

S takvim obvezama vrijednost Leda je nula. No rano je o tome govoriti, jer nije proglašen stečaj, pa tek treba pričekati proces restrukturiranja i završetak nagodbe.
26. svibnja 2017. 26070
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
32
 • antonelić:

  danas sam dobio pismo od republike hrvatske , min. fin.-porezna uprava u kojem piše da je dana 22.05.2017. utvrđeno da dugujem . . . . , . . kn . i još kaže da u roku osam dana pokreću postupak ... prikaži još!ak ovrhe ... pitanje br.1 : koliko je ledo uplatio poreza na dodanu vrijednost u zadnjih 60 dana ? ... pitanje br. 2 : dali im je ministar marić pokrenuo ovrhu ? ...

  2 26. 5. 2017. u 17:49
 • mycropht:

  Dakle, firma vrijedna 3 milijarde kuna može dati garanciju od 18 milijardi kuna. I nikoga tu ne treba strpati u zatvor. Ni čelnike Agrokora, ni čelnike Leda niti bankare koji su prihvatili te garancije.

  1 26. 5. 2017. u 19:09
 • Deleted user:

  E sada treba vidjeti tko su bili ljudi u nadzornim odborima pojedinih tvrtki koncerna Agrokor koji su dopustili da se tvrtke zaduže za iznose višestruko veće od vrijednosti samih tvrtki a onda je potrebno pokrenuti kaznene progone protiv tih "genijalaca" ... prikaži još!" za primjer svima koji misle da je sjediti u odborima izvrsna prilika za izvrsnu zaradu a bez mozga i odgovornosti. Potrebna je radikalna promjena obrazaca ponašanja a to se može postići samo vrlo snažnim primjerima sa drakonskim kaznama koje će ostati u memoriji naroda kao trag o kojemu će se pisati godinama iza.

  26. 5. 2017. u 20:04
 • zagabria1:

  Ludost kod nas nema granica. Hapsite sve to, na čelu sa političarima!

  26. 5. 2017. u 18:19
 • Deleted user:

  može li gore - zadužiti će nas hdz i plenko do bankrota ako krenu tužbe

  26. 5. 2017. u 20:38
 • Sve je uzalud:

  ....tko nije jamio sad će jamiti..............................

  26. 5. 2017. u 18:58
 • sdpesticid:

  ovo je neka nova privatizacija i opet nitko neće odgovarati. što su radili političari u saboru cijelo vrijeme sa svojim stručnjacima kada nisu uvidjeli ovakav sitan problemčić ? dakle, sestrinska tvrtka jamči kredit 18 x veći od svoje imovine a ... prikaži još! banka to hladno prihvati ? a dorh, porezna ?? što su oni radili cijelo vrijeme ? hnb je znao za ovo ?

  26. 5. 2017. u 19:53
 • Vito:

  Nikome nece nedostajati. Kljuc u bravu ili prodati strancima. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Zašto strancima???? __________ Predati radnicima koji će znati poslovati i brinuti se o svojim proizvodima bolje od nekog tko dobiva "managersku" plaću, a živo mu se fućka za poslovanje, jer ... prikaži još! to nije njegovo. ________ Toliko mladih odlazi ih Hrvatske pa zašto ne bi nekom od njih ponudili vođenje poslovanja "od nule"??? ________ Dug i tako nije nastao zaduživanjem radnika, nego "vlasnika" ---- Tvornica je pokrenuta 1958.g., a 1983.g. postaje samostalna radna organizacija _____ Tek kad su ju radnici modernizirali "preuzima ju "agrokor" 1995.g. , što znači da todorić nije uložio niti lipe, a "izmuzao" je milijarde.___________ Kako je "ledo" mogao prizvoditi i prodavati sladolede 37 godina bez većih gubitaka, čak je modernizirao proizvodnju, tako mogu i sadašnji radnici nastaviti rad "od nule" ______ Dugove moraju vratiti upravitelji "Ledo"-a iz svojih džepova, a ne imovinom tvornice, jer i tako to nije njihova imovina budući ju nisu oni izgradili niti kupili, samo su uzimali novce od uspješne tvornice

  27. 5. 2017. u 09:12
 • stefj:

  Obično to ide tako da banka preuzme firmu, otpiše dio jamstava i onda proda nekom za 1kn ako procijeni da će taj netko uredno vraćati kredite... Tako je Atlantic došao do Kolinske i svih firmi ispod. Vraća kredit kojim su ... prikaži još! Slovenci napucali firme. Nije velika razlika niti kada je Agrokor preuzimao Mercator, s njim je preuzeo i skoro 15 milijardi kuna duga prema dobavljačima i tko zna koliko kredita... Problem je nastao kada se promet Mercatora nije zbrojio s prometom Konzuma, te iznos zaduženja prešao je zbrojenu vrijednost, a kamate su postale veće od dobiti...

  26. 5. 2017. u 17:26
 • juma:

  Nikome nece nedostajati. Kljuc u bravu ili prodati strancima. Jamciti za Gazdu vise ne trebaju, sada to u ime svih nas cini gospodin Plenkovic.

  26. 5. 2017. u 19:12
 • Vito:

  To je dokaz kako su uništavali Hrvatsku "iznutra" dok su bili na vlasti - uzimali novce od tvornica kako bi uništili Hrvatsku gospodarski, kad nisu uspjeli vojno i milicijski pokoriti Hrvate i Hrvatice ______ A sve u ime i za račun hdz - ovaca

  27. 5. 2017. u 09:13
 • Vito:

  Čelni čovjek "Sberbank" German Gref u Moskvi je izjavio da novac neće dati dok se ne usuglase s hrvatskom Vladom s kojom do sada suradnja nije bila jednostavna. Predstavnici te banke trebali bi se u ponedjeljak naći s hrvatskim premijerom. ... prikaži još! Izrazio je i nezadovoljstvo donesenim zakonom zbog zamrznutih potraživanja. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Evo dokaza kako nas plenković želi sve prevariti i novce stanovništva pokloniti rusima kako bi spasili obitelj todorić i time izmuzli državni proračun, a da to sve novinari opravdaju s objavljivanjem nekoliko puta obamnjujućim člancima.

  27. 5. 2017. u 08:47
 • westsouth:

  pa sve se to lako utvrdi.tko je odobrio sve to.

  26. 5. 2017. u 22:17
 • Vito:

  a dorh, porezna ?? što su oni radili cijelo vrijeme ? hnb je znao za ovo ? :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Zar stvarno mislite da nisu ništa znali???? ______- Pa oni su štitili (a štite ih ponovo) kriminalce, a progonili "zviždaće" koji su ... prikaži još!su odavali "tajne" kriminalaca __________ Zbog čega je linda dala otkaz šefu obavještaje službe??? _____ Jer se družila s kriminalcima i saznala "po službenoj dužnosti" da ju "prisluškuju" dok razgovara s kriminalcima _________ Zbog čega su vladajući iz redova hdz - ovaca uništili grupu poreznih policajaca koji su razotkrili kriminalce u vrijeme sdp vladavine???? _________ Jer su ih razotkrili i pokrenuli istrage obaještavajući i javnost kako se ne bi kriminal zataškao _______ A sad su kriminalci ponovo prevladali pa pokušavaju, ponovo pomoću novinara, zataškati pljačku državnog proračuna kako bi spasili svog kolegu gospodarsvenika po "vokaciji", ali debelog pljačkaša po zanimanju

  27. 5. 2017. u 08:59
 • Vito:

  Kako god, obveze su nekoliko puta veće od vrijednosti. ----- Prije krize tržišna vrijednost "Ledo" kompanije bila je oko 3,1 milijardu kuna ------- Ledo je objavio da njegovi dugovi na temelju izdanih jamstava Agrokoru zaključno s krajem prošle godine iznose ... prikaži još!e 18,9 milijardi kuna! ----- nakon krize, računa li se posljednja cijena dionice, vrijednost je bila oko milijardu kuna. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Nekoliko puta veće??????????? _________ Kad podijelimo 18,9 s 3,1 dobijemo 6,09 puta _________ Kad podijelimo 18,9 s 1 dobijemo 18,9 puta _________ I "autor lidija kiseljak" nama "objašnjava" da je to "nekoliko puta". ____________ :::::::::::::::::::::::::::::::::: Prije mjesec dana Večernji list je objavio kako su zapadni fondovi spremni dati 400 milijuna eura, ali uz roll up uvjet. ::::::::::::::::::::::::: Koja to "poštena" banka daje 400.000.000 eura ili X 7,7 ==== 3.080.000.000 (tri milijarde i osamdeset milijuna kuna) za dugovanje od osamnaest milijardi kuna???? - tko daje kredit šest (6 X) puta veći od već postojećeg dugovanja???? _________ Koga to pokušavate prevariti??? ______ Ili, tko to vas pokušava prevariti pa onda vi nas pokušavate varati?????

  2 27. 5. 2017. u 08:46
 • Vito:

  pa sve se to lako utvrdi.tko je odobrio sve to. :::::::::::::::::::: Znase - pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske, a nazivaju ju "hrvatska" "demokratska" zajednica"

  27. 5. 2017. u 08:50
 • Deleted user:

  tek detaljna analiza ce pokazati pravo stanje poslovanja

  26. 5. 2017. u 19:03
 • sdpesticid:

  ovo je neka nova privatizacija i opet nitko neće odgovarati. što su radili političari u saboru cijelo vrijeme sa svojim stručnjacima kada nisu uvidjeli ovakav sitan problemčić ? dakle, sestrinska tvrtka jamči kredit 18 x veći od svoje imovine a ... prikaži još! banka to hladno prihvati ? a dorh, porezna ?? što su oni radili cijelo vrijeme ? hnb je znao za ovo ?

  26. 5. 2017. u 19:53
 • Vito:

  Bilateralni ugovori Dobavljači pak dogovaraju s bankama i faktoring društvima kako riješiti dug po regresnim mjenicama ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Svijesno su izdavali mjenice bez pokrića ________ Takvi trebaju završiti u zatovru, a ne tražiti oprost od banaka "zbog ne znanja" što im ... prikaži još! rade "oni drugi iznad njih". ____________ Davno je trebalo pozatvarati "ugledne" gospodarstvenike i poduzetnike, a za sadašnje stanje u Hrvatskoj uglavnom su krivi novinari koji su "samo objavljivali vijesti" i šutjeli o stvarnom stanju koje praktički provode kriminalci na vlasti i uz vlast

  27. 5. 2017. u 08:51
 • Vito:

  Smijali ste se svi kad je "Feral Tribune" pisao o kriminalcima, a kad je novinar ubijen posakrivali ste se u mišje rupe ne pokušavajući niti pomisliti pokrenuti istraživanje tko je pravi krivac za ovakvo stanje u hrvatskom gospodarstvu. _________ Sad ... prikaži još! se isto bojite plenkovića pa pokušavate ublažiti kriminal "nekoliko puta" veći od stvarnog kojeg ne želite pokazati čitateljima kako bi kriminalna organizacija ostala na vlasti i do kraja popljačkala Hrvatsku davanjem državnog novca privatnoj banki za pokrivanje privatnog duga člana kriminalne organizacije.

  27. 5. 2017. u 08:51
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.