Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMATIČKO SUČELJE

Jadranska vrata dobila priznanje za inovaciju u upravljanju terminalom Brajdica

kontejneri
Nel Pavletić/Pixsell
28.08.2014.
u 15:33

Tehnologija koju je uveo informatički tim Jadranskih vrata donosi niz pogodnosti u poslovanju

U San Franciscu, na globalnoj konferenciji ICTSI-ja, jedne od vodećih kompanija u svijetu za upravljanje lučkim i kontejnerskim terminalima, većinskog vlasnika tvrtke ACGT - Jadranska vrata koja posluje na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj Luci, Jadranska vrata nagrađena su za jednu od tri najbolje inovacije u posljednje dvije godine u cijeloj grupi.

Direktori IT odjela svih terminala u sklopu grupacije, a terminala je 29 diljem svijeta na strateškim pomorskim stjecištima, na svojoj su konferenciji IT projektu Jadranskih vrata, informatičkom sučelju koje povezuje nove mostne dizalice na skladišnom prostoru terminala i informatički sustav Navis TOS kojime se upravlja terminalom uz pomoć GPS-a pa se u svakom trenutku zna točna pozicija svakog pojedinog terminala, dodijelili priznanje za inovativnost.

Tehnologija koju je uveo informatički tim Jadranskih vrata donosi niz pogodnosti u poslovanju: povećanu produktivnost dizalica, smanjuje rizik u zalihama, sigurnije je radno okruženje, manji operativni troškovi i veća produktivnost terminala. Riječki informatički tim ACGT-a  prije dvije godine, na prethodnoj IT konferenciji  kompanije, bio je nagrađen za  uvođenje 3G mobilne mreže u operativni sustav na cijelom području terminala.

>> Rijeka i Srijemska Mitrovica u projektu vrijednom 5 milijuna eura

Komentara 1

JA
james49
17:11 28.08.2014.

Stalno ja govorim da smo mi 'rvati pametna nacija, samo nas treba gurati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije