Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVAC

Jack Ma obranio naslov najbogatijeg Kineza

Alibaba group
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
10.10.2018.
u 14:25

Od prosječnog profesora engleskog jezika do najutjecajnijeg kineskoga poduzetnika

Jack Ma ponovno je osvojio titulu najbogatije osobe u Kini, s bogatstvom od 39 milijardi dolara, pokazalo je to istraživanje objavljeno u kineskom časopisu Hurun

Ma (53) je rekao da je bogatstvo njegove obitelji poraslo za 35 posto tijekom prošle godine, ponajviše zahvaljujući novom krugu financiranja za online tvrtku Ant Finantial koju je osnovao, navodi se u izvješću objavljenome u srijedu.

Ma, koji je imao skromne početke kao profesor engleskoga, postao je jedan od najutjecajnijih kineskih poslovnih ljudi osnutkom Alibabe, najveće svjetske kompanije za internetsku trgovinu koja se procjenjuje na 390 milijardi dolara.

Ant Finantial ima tržišnu vrijednost od 100 milijardi dolara.

Prošlogodišnji No 1 trgovac nekretninama Xu Jiayin došao je na drugo mjesto nakon što je njegovo bogatstvo palo za 14 posto na 36 milijardi dolara.

Pony Ma, osnivač tehnološkog diva Tencent, također je osiromašio za 4 posto pa je njegovo bogatstvo 35 milijardi dolara, što je prvi put u više od deset godina da mu se bogatstvo smanjilo.

Od 1893 osoba koje čine ovaj popis, 1012 je ove godine doživjelo smanjenje bogatstva ili su ostali na istome zbog usporavanja kineske ekonomije i 20 posto pada dionica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije