Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZNO RASTEREĆENJE

Stopa PDV-a u turizmu smanjuje se na 13 posto

Konobari u ugostiteljskim objektima na moru
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/3
26.07.2019.
u 07:45

Podsjetimo, ministar turizma Gari Cappelli izjavio je još u srijedu kako je vrijeme da i turizam osjeti blagodati poreznih izmjena te je predložio stopu od 13 posto na uslugu hrane i pića u sklopu četvrtog kruga porezne reforme.

PDV u turizmu trebao bi se smanjiti na 13% u sklopu nove runde poreznog rasterećenja, javlja Poslovni dnevnik koji je informacije dobio od izvora bliskog Vladi.

Ova bi informacija tijekom dana trebala biti potvrđena na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, ministar turizma Gari Cappelli izjavio je još u srijedu kako je vrijeme da i turizam osjeti blagodati poreznih izmjena te je predložio stopu od 13 posto na uslugu hrane i pića, u sklopu četvrtog kruga porezne reforme.

– Tražim ga od prvog dana – rekao je Cappelli odgovarajući uoči Vladine sjednice na pitanje je li od ministra financija Zdravka Marića tražio smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo.

Ključne riječi

Komentara 25

LK
lkjiop
08:24 26.07.2019.

Ma super,bravoooooo.... bransi sa najvecim marzama,bransi di se izdaje najmanje racuna....bransi koja najvise izrabljuje svoje radnike smanjujete PDV?.... bravoHDZ jedva cekam izbore...

IN
inot
08:09 26.07.2019.

predizborna godin je MAJKA..hehehehe

JA
Jahutockakom
08:01 26.07.2019.

Ma sve je to luk i voda.. Industriju su unistili a zivjeli bi od turizma koji je,barem kod nas- skup, nekvalitetan i nekonkurentan, po svemu na razini od prije 30 i vise godina- sunce,more i apartmani, ponuda slaba i nikakva, guzve na cestama jer banda ne zeli uvesti vinjete, naplacuje se sve zivo, htjeli bi za 3 mjeseca zaraditi za ostatak godine.. I na kraju, koja uopce korist od turizma kad sve te silne milijarde ionako ne idu za ulaganje u infrastrukturu, nove hotele, kvalitetniju ponudu,lokalnoj zajednici, itd, nego zavrse tko zna gdje, za krpanje raznih proracunskih rupa i na off shore racunima..a smanjenjem pdv-a ionako nece povecati place radnicima u turizmu niti ce sniziti cijene..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije