Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tečaj

Izražena potražnja korporativnog i sektora za devizama

euro
arhiva vl
26.03.2010.
u 09:51

Tečaj je i dalje stabilan te varira u uskom rasponu od 40-ak bodova. Volumeni trgovine bili su blago povećani, Srednji tečaj za petak iznosi 7,255626 kuna za euro.

Jučerašnji dan na svjetskim deviznim tržištima protekao je relativno mirno. Tečaj EUR/USD kretao se u relativno uskom rasponu, između 1,33 i 1,337 dolara za euro. Nakon što je u srijedu pao na najnižu razinu u posljednjih deset mjeseci, tečaj se jučer u prijepodnevnim satima blago oporavio dosegnuvši 1,337 dolara za euro, piše u analizama RBA.

Pozitivni pomaci bili su posljedica izjave njemačke kancelarke Angele Merkel da podupire odluku EU o odobravanju kredita Grčkoj kao mjeru zadnjeg utočišta, čime je barem djelomično ''smirila'' investitore. Međutim, u poslijepodnevnim satima, kada je objavljeno da je broj zahtjeva za naknade novonezaposlenih pao znatno više od očekivanja, aprecijacijski pritisci na dolar ponovno su prevladali pa je trgovanje završeno na razinama na kojima je i počelo.

Tečaj je i dalje stabilan te varira u uskom rasponu od 40-ak bodova. Volumeni trgovine bili su blago povećani, poglavito korporativnog sektora, gdje je bila izražena potražnja za devizama što je prouzročilo blagi pomak tečaja te je zatvoren na razinama oko 7.263 HRK za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,255626 kuna za euro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije