Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena Romeu Collinu

Ivan Vlaho imenovan novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke

Foto: Zagrebačka banka
1/2
12.04.2021.
u 15:35

Odluka o imenovanju podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke

Ivan Vlaho novi je predsjednik uprave Zagrebačke banke; zamijenit će Romea Collinu koji odlazi u mirovinu nakon što je u bankarstvu proveo punih 40 godina. Vlahu je imenovao nadzorni odbor Zabe na sjednici održanoj 12. travnja, a odluku još mora potvrditi HNB. Mandat novog predsjednika uprave počinje 1. rujna, a traje do isteka tekućeg mandata uprave - 7. veljače 2023.

- Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci. Uspješno je vodio banke Grupe UniCredit u srednjoj i istočnoj Europi uvijek pokazujući snažnu predanost i vodstvo te se veselimo njegovu budućem doprinosu našem poslovanju u Hrvatskoj. Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije - poručili su Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, glavni direktori UniCreditova Komercijalnog bankarstva srednje i istočne Europe.

U upravu je imenovana i Jasna Mandac koja će zamijeniti dosadašnjeg člana Lorenza Ramajolu. On 1. svibnja 2021. preuzima novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe, a i ovo imenovanje čeka potvrdu supervizora.

Ivan Vlaho karijeru je započeo 2000. godine kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik uprave UniCredit Banka Banja Luke, od 2013. do 2016. obnašao je funkciju predsjednika uprave UniCredit Bank Mostar, a 2016. postao je direktor maloprodaje UniCredita za srednju i istočnu Europu. U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika uprave UniCredit Banka u Mađarskoj. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Jasna Mandac pridružila se Zagrebačkoj banci 1997. godine, a nakon nekoliko specijalističkih i rukovodećih pozicija, postala je direktorica financija 2005. godine. Poslije je bila i direktorica strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. preuzela je ulogu direktorice upravljanja aktivom i pasivom. Od 2015. do 2017. godine bila je direktorica tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije, a od rujna 2017. članica uprave zadužena za financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. I ona je diplomirala ekonomiju u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije