Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJANCI ODUŠEVLJENI

Istarsko ulje Punta Cissana predstavljeno u Bruxellesu

Maslinovo ulje
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
19.02.2020.
u 09:39

Hrvatski maslinari trude se postići na vrhunsku kvalitetu ulja što se uvijek cijeni

Belgijskim gastronomskim stručnjacima u restoranu Maison d’Istrie u Bruxellesu predstavljena je ekskluzivna edicija novog istarskog maslinova ulja Punta Cissana – proizvod s potpisom Edija Družetića, međunarodno priznatog stručnjaka iz Pule, koji ove godine slavi 40. obljetnicu rada.

Ovo ekstradjevičansko ulje posebna je selekcija autohtonih sorti (buže muške, buže ženske, buže puntože i rosignole) iz 200 godina starog maslinika Punta Cissana kod Barbarige s tisućljetnom tradicijom maslinarstva.

Vjeruje se kako se maslinarstvo u ovom podneblju razvilo još u vrijeme prvih grčkih kolonija na sjevernom Jadranu, a upravo u ovom masliniku pronađeni su ostaci velike antičke uljare, najstarije na Mediteranu.

– Prve reakcije su jako dobre, ljudi su iznenađeni i treba učiniti sve da ulje dođe do većeg kruga potrošača. Hrvatska ne može parirati velikim zemljama po kvantiteti, ali zato idemo na vrhunsku kvalitetu – rekao je Družetić.

– Sjajno je što tako mala regija ima za ponuditi ovakve vrhunske proizvode i predstaviti svijetu svoju bogatu tradiciju – istaknule su na predstavljanju ulja belgijske gastroblogerice Kim Tranduy i Josefien Geldof.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije