Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEVEC

Ispunio obećanje: Pevec povećao plaće za siječanj za 11 posto u odnosu na prosinac

Pevec
Foto: PR FOTO
07.02.2019.
u 10:39

Uprava Peveca ispunila je obećanja iz protekle godine te, uz povećanje božićnice na 1.500 kuna, darove za djecu i povećanje naknade za novorođenčad, koja je s 3.300 podignuta na 4.000 kuna

Iz trgovačkog lanca Pevec u četvrtak su izvijestili da je plaća koja je isplaćena djelatnicima za siječanj veća za gotovo 11 posto od one u prosincu lani, a ako se ispune planovi poslovodstva, minimalna neto plaća iznosti će 5.000 kuna od siječnja iduće godine. 

Uprava Peveca ispunila je obećanja iz protekle godine te, uz povećanje božićnice na 1.500 kuna, darove za djecu i povećanje naknade za novorođenčad, koja je s 3.300 podignuta na 4.000 kuna, i ovu godinu započinje optimističnim najavama, ističu iz te tvrtke. Napominju kako će, ostvare li se planovi rasta, minimalna neto plaća Pevecovih trgovaca, od siječnja sljedeće godine, iznositi 5.000 kuna.

"Osim brojnih benefita poput božićnice, uskrsnice, regresa, naknade za novorođenčad, valja naglasiti kako su plaće Pevecovih djelatnika iznad hrvatskog prosjeka za našu industriju. Gledamo dugoročno i svjesni smo da ciljeve možemo ostvariti jedino sa zadovoljnim djelatnicima“, izjavio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Prošle je godine trgovački lanac Pevec isplatio svojim dioničarima dividendu po prvi put od 2009. godine kada je otišao u stečaj, i to u visini od 80 milijuna kuna ili 61 kunu po dionici.

Rušenje starog Pevecovog centra u Bjelovaru

 

Ključne riječi

Komentara 3

IV
Ivanmatic591
14:09 07.02.2019.

U sektoru trgovine imaju najviše plaće..stalno ulažu u djelatnike i moram primjetiti da se njihovo zadovoljstvo vidi kad se dođe u trgovinu.. Nasmijani, ljubazni, uslužni.. Bravo za Pevec

MS
Marin_Sutalo
11:19 07.02.2019.

Nastavak dobrih vijesti iz Peveca. Sada radnici imaju motiv za rad jer će rast poslovanja jamčiti i rast njihovih plaća. Tako jednostavni i logično, a za hrvatske prilike tako rijetka pojava.

VI
virtual1
12:15 07.02.2019.

nekad sam ja radio u Pevecu. imao 2400 kn za 24 radna dana s tim da prvi mjesec kad pocnes nedobijes placu nego tek drugi. toliko o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije