Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez straha u posao

Iskušajte sami sebe, neka vas ne zaustave strahovi

'24.10.2012.- Zagreb, Mladenka Saric bivsa novinarka Vecernjeg lista postala je profesionalna slasticarka Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
27.10.2012.
u 18:00

U posao je krenula s vlastitim novcem i uz pomoć kredita HBOR-a namijenjen poduzetnicima početnicima

Dugogodišnja kolegica u novinarstvu Mladenka Šarić, zasićena poslom u struci, prije nekoliko se godina odlučila na zaokret.

– Puno je stvari na koje ne možeš utjecati, a frustriraju te. Shvatila sam da je moj život ono na što mogu utjecati.

Razmišljala sam o svemu, i o dotadašnjoj karijeri, i o nezadovoljstvu koje je jačalo, i o budućnosti, i o svojim godinama pa i o tome da za pet godina možda neću imati hrabrosti za novi početak. 

Tako sam podvukla crtu i odlučila krenuti dalje – kaže M. Šarić.

Svestranost

– Krenula sam u posao sa starinskim tortama iz Dalmacije jer je to nešto što sam voljela, čega nema previše na tržištu, a i sviđa mi se ideja da spasimo malo baštine od zaborava. U posao sam uložila vlastiti novac, ali i uzela kredit HBOR-a iz linije namijenjene poduzetnicima početnicima. Srećom, imali su povjerenja u mene i moju ideju. Kredit je na 12 godina, s dvije godine počeka i kamatom od četiri posto.

Danas imam vlastiti proizvodni pogon od 150 kvadrata, upravo uređujem prostor u kojemu ću otvoriti mali dućan/slastičarnicu, do kraja godine zaposlit ću troje ljudi... – kaže Mladenka Šarić.

Dodaje kako joj novinarstvo ne nedostaje jer ga i dalje ima, ali onako kako i koliko ona želi.

Naime, i dalje uređuje dvije kolumne, na jednom portalu i u jednim novinama, ima svoju TV emisiju, a odnedavno radi i kao predavač na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti, gdje drži seminar iz pisanja za novine studentima treće godine.

– Sve se može uz dobru organizaciju i nekad malo manje, a nekad malo više truda – kaže. 

Zaključuje da se prekretnica isplatila bez obzira na to što je ponekad bilo teško.

– Iskušala sam sebe, nisam dopustila da me zaustave strahovi. Danas imam dosta privatnih klijenata koji vole moje proizvode – imotsku, bokeljsku, splitsku i druge starinske torte.

Surađujem s Bakinom kućom, koja prodaje tradicionalne hrvatske proizvode ili moderne koji se temelje na tradiciji. Surađujem i s nekim restoranima – kaže M. Šarić.

Bez očaja i straha

– Budućnost nije uvijek izvjesna, ali vjerujem u nju. Moja glavna poruka je da se ne treba bojati i da ne treba očajavati.

Mnogi ljudi imaju neka znanja i vještine od kojih mogu napraviti posao, samo što o tome ne razmišljaju.

Naravno, teško je bez kapitala, teško je kad si u starijim godinama, ali se i nemoguće situacije mogu prevladati – poručuje Mladenka Šarić.

>>Dobili ste otkaz? Ne krivite sebe, nego osvijestite potencijal

Komentara 4

OD
oltar domovine
20:02 27.10.2012.

Mladenka Šarić izrađuje torte po starim dalmatinskim receptima. Tako želi spasiti baštinu od zaborava ps:e madenka tko bude te torte sa starim receptima placao sa ovakovim dohodtkom i nezaposlenoscu i sta budemo slavili? haha

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
20:48 27.10.2012.

Mladenka, lako je puhati u trsku, ajde probaj u dren.

TH
thismeanswar
11:39 28.10.2012.

Hhahah!!!!!!!!!!! promasaj. ajd sad pokusaj sa tortom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije