Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žensko pitanje

Inicijativa za osnivanje Kluba 30% u Hrvatskoj

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
07.05.2018.
u 16:32

Prema CROBEX Indeku u upravama vodećih hrvatskih tvrtki sa Zagrebačke burze prošle je godine bilo svega 17,3 posto žena

Veleposlanstvo Kanade i Hrvatska udruga poslodavaca pokrenuli su Inicijativu za osnivanje Kluba 30% u Hrvatskoj kojom se želi potaknuti veća zastupljenost žena na najvišim upravljačkim pozicijama, a kako bi se postigao omjer od najmanje 30% žena u upravnim odborima tvrtki.

Počasni gosti svečanosti bili su potpredsjednica Vlade Martina Dalić i Victor G. Dodig predsjednik Uprave Canadian Imperial Bank of Commerce i predsjednik kanadskog Kluba 30%. Victor G. Dodig snažno podržava ideju osnivanja Kluba 30% u Hrvatskoj, a Inicijativu za osnivanje Kluba 30% je, uz HUP i veleposlanstvo Kanade, utemeljilo 14 hrvatskih tvrtki.

Indeks ravnopravnosti spolova za zemlje članice EU koji je radio Europski institut za ravnopravnost spolova 2015. godine Hrvatsku je svrstao na 24. mjesto, dok posljednje objavljen CROBEX Indeks žena ukazuje da je u upravama vodećih hrvatskih tvrtki sa Zagrebačke burze 2017. godine bilo svega 17,3% žena.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antonelić
18:28 07.05.2018.

možda je 17 % premalo žena u upravama , ali zato je zastupljenost žena 100 % na mjestu predsjednika na pantovčaku ... je li to premalo ili previše ne znam , ali otkad je žena predsjednica , konačno nam je krenulo na bolje ... još kad bubne šakom po stolu , namah krećemo u eru blagostanja što je i obećala ... sustižemo švicarsku i ostale najrazvijenije zemlje ... još kad joj završe ispitni rokovi pa se žena posveti demografiji , moglo bi biti vatreno ! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije