Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja

Ina prodala Crobenz Croatian Petrol Stationsu

crobenz
Goran Jakuš/Pixsell
08.04.2010.
u 10:36

Crobenz se bavi veleprodajom i maloprodajom naftnih proizvoda, a maloprodajnu mrežu čini 14 benzinskih crpki.

U Ininu priopćenju dostavljenom Zagrebačkoj burzi navodi se kako je 7. travnja sklopljen ugovor kojim je Ina sto posto Crobenza prodala Croatian Petrol Stationsu, pridruženoj tvrtki Progress Tradinga, koji je član Slavia Capital Groupa.

Slavia Capital Group je investicijska tvrtka sa sjedištem u slovačkoj prijestolnici Bratislavi, koja je na tržištu od 1995. godine, a u fokusu djelovanja su joj private equity operacije, savjetodavne usluge i procjena vrijednosti imovine.

Na službenim stranicama Slavia Capitala navodi se kako su među geografskim prioritetima tvrtke Mađarska, Poljska, Ukrajina i zemlje Balkana te da je tijekom godina radila i za Jukos, članicu grupe RWE Westfalischenferngas i austrijski OMV.

Crobenz se bavi veleprodajom i maloprodajom naftnih proizvoda, a maloprodajnu mrežu čini 14 benzinskih crpki.

U Ini podsjećaju da je prodaja provedena na temelju obveze nastale rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 9. lipnja 2009. te kako je za prodaju potrebno odobrenje te agencije pa će transakcija biti realizirana kada se ono primi, piše Business.hr

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:35 08.04.2010.

I do smell a rat. a: za koliko b: tko je u vlasničkoj strukturi c: sama imena firmi kćeri daju zle slutnje.

DU
Deleted user
11:38 08.04.2010.

Jel to znaci da ce INA napokon na svojim pumpama imati kvalitetno gorivo euro 5 koje se toci u Europi,ili cemo jos morati ulijevati lose gorivo euro 4,koje INA zove eurosuper ili eurodisel? ha....ha.......

SA
sayler
13:26 08.04.2010.

gospar- jesi ti normalan? zasto bi to trebalo to ( glupost koju si napisao) znacit? venlo@ - prestani pusit jadranku. drzavne firme duguju ini preko 5 milijardi kuna BlackWolfie - pod a dobro pitanje. za koliko? prije par mj. je mj. je bila procijena 1 i pol milijuna eura po pumpi od nekih rusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije