Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkup dionica

U igri za Inu ostale velike bankarske kuće i najugledniji konzultanti

Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.01.2018.
u 07:32

Na natječaj su se prijavili Morgan Stanley, Rothschild, Goldman Sachs, Deutsche bank, a od domaćih banaka Privredna banka Zagreb

Vladi tek očekuje odabir konzultanata koji će dobiti posao procjene vrijednosti dionica Ine i udjela MOL-a u domaćoj naftnoj kompaniji, ali su zaprimili ponude vrlo uglednih bankarskih svjetskih kuća.

Na natječaj su pozvali njih dvadesetak, a prema informacijama dobro upoznatih izvora, među sedam do deset prijavljenih našli su se Goldman Sachs, Morgan Stanley, Rothschild&Co, Deutsche bank, a od domaćih banaka tek Privredna banka Zagreb. Natječu se za posao za koji je Vlada u proračunu već rezervirala 30-ak milijuna eura, a na temelju njihove analize Vlada bi trebala donijeti odluku o budućoj ulozi države u Ini. Iako se predviđalo da će konzultanti biti odabrani početkom godine, premijer Andrej Plenković je objasnio tijekom dana da “nije definiran rok za odabir najboljeg ponuđača”.

– Cijela ova situacija trajanjem i arbitražama te ukupnim ozračjem između Ine i MOL-a opteretila je odnose Hrvatske i Mađarske. Kao dvije susjedne zemlje trebamo imati kvalitetne odnose. Oni su za ukupne gospodarske odnose puno važniji od energetske suradnje koja je započela procesom privatizacije Ine prije 15-ak godina – zaključio je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
trolokva
07:54 18.01.2018.

ohaj Rotschild,nazdravlje oni nam sigurno zele dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije