Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ina će do kraja ožujka izdati 200 mil. eura konvertibilnih obveznica

sjedica GSV-a
Slavko Midžor/PIXELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
18.01.2010.
u 13:53

Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - rekao je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.

Ina će do kraja ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica, od kojih će 100 milijuna konvertirati država i institucionalni ulagači, a 100 milijuna Ina i MOL. Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - odgovorio je na novinarski upit potpredsjednik Vlade Ivan Šuker nakon sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća istaknuvši kako će obveznice biti izdane najvjerojatnije na četiri ili pet godina.

GSV je raspravljao o pretpristupnom ekonomskom programu do 2012. godine koji je izrađen prema projekcijama rasta BDP za 2010. od 0,5 posto i za 2012. od 3,5 posto te uz stopu anketirane nezaposlenosti od 9,1 posto. Poslodavci su podržali su PEP.

Predstavnik poslodavaca, potpredsjednik GSV-a Ivica Mudrinić, kazao kako je taj dokument  "u skladu s aktualnom ekonomskom politikom koju treba promijeniti". Naglasio je kako Hrvatskoj nedostaje dugoročna strategija te kako se država treba pripremiti za rast i razvoj.

Šuker nije komentirao najave Emila Tedeschija koji je u medijima kazao kako ima dovoljno novca za kupnju Podravke kazavši kako Vlada službeni stav o tome još nije objavila.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
14:13 18.01.2010.

.........Vlada tolerira rastrosnost i nered u lokalnoj samoupravi kao i u cijeloj drzavi nema reda, ne postuju se zakoni, cvate KRIMINAL i KORUPCIJA i drzava propada a nesposobna vlada na celu sa nesposobnom JACOM vlada u tom neredu u kojemumu nitko ne snosi ni trunku odgovornosti za svoja nedjela.

Avatar drInternet
drInternet
14:51 18.01.2010.

Kalmeta će maznut deset posto što mu je dovoljno da kupi Katering Zagrebačkog aerodroma.

AN
andrijacatch
17:41 18.01.2010.

Gdje će se moći kupiti te obveznice? Što to znači da će država konvertirati 100 milijuna? Ja bih isto malo konvertirao ako je to dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije