Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAŽE 224.000 GRAĐANA

Imovina fondova rasla 57 posto

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.04.2019.
u 10:53

Potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher naveo je kako je njihova ukupna imovina krajem veljače iznosila 19 milijardi kuna, a u Hrvatskoj gotovo 224.000 građana ulaže u fondove, što je porast od 21 posto u proteklih pet godina

Broj otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondovi) u proteklih pet godina porastao je za 23 posto, a njihova imovina za 57 posto, istaknuto je jučer na dodjeli godišnjih nagrada “Top of the Funds” u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher naveo je kako je njihova ukupna imovina krajem veljače iznosila 19 milijardi kuna, a u Hrvatskoj gotovo 224.000 građana ulaže u fondove, što je porast od 21 posto u proteklih pet godina.

Njihovo prosječno ulaganje iznosi 50.600 kuna. Za najbolji eurski niskorizični fond proglašen je ZB eplus dok je najbolji kunski niskorizični fond Auctor Plus. Titulu najboljeg obvezničkog fonda ponio je Erste Adriatic Bond. Nagradu za najbolji mješoviti investicijski fond dobio je Allianz Portfolio, dok je kao najbolji dionički fond proglašen PBZ Equity.

Još jedan PBZ fond, Conservative 10, nagrađen je kao najbolji posebni investicijski fond. ZB Invest proglašen je najboljim društvom za upravljanje investicijskim fondovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije