Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra godina

Ikea Hrvatska treća u Europi s rastom prodaje 14,9%

Stefan Vanoverbeke
Foto: ikea.hr
12.10.2018.
u 08:20

Tijekom protekle poslovne godine prodano je oko 13 milijuna proizvoda, od čega je 61,6% činio namještaj

Ikea Hrvatska u četvrtoj je godini poslovanja na našem tržištu ostvarila rast prometa od 14,9%, na 680 milijuna kuna. Stefan Vanoverbeke, direktor Ikee Hrvatska i glavni direktor Ikee Jugoistočna Europa, kaže kako je u usporedbi s ostalim zemljama u kojima posluju, hrvatska podružnica u protekloj poslovnoj godini, koju računaju od rujna 2017. do rujna 2018., po rastu prodaje ostvarila treći rezultat u Europi i osmi na globalnoj razini, a rastao je i broj zaposlenika – gotovo 30%.

– Kao rezultat investicije tvrtke Ikea i švicarske tvrtke Mutschler Outlet Holding, u outlet centru Designer Outlet Croatia zaposleno je oko 400 ljudi te 98 novih kolega u robnoj kući Ikea Zagreb i dostavnim centrima u Rijeci, Splitu i Osijeku, koji je otvoren u lipnju 2018. – tvrdi Vanoverbeke.

Tijekom protekle poslovne godine prodano je oko 13 milijuna proizvoda, od čega je 61,6% činio namještaj, a 38,4% ukrasi i dodatci za dom. Internetska prodaja rasla je 204%. Obavljeno je 43.397 narudžbi, od kojih je više od 40% dostavljeno putem dostavnih centara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije